2019-10-23 21:13

UPDATE. MINIȘTRII Cabinetului Dăncilă sunt audiați ACUM în comisiile Parlamentului

 |  10:18
UPDATE. MINIȘTRII Cabinetului Dăncilă sunt audiați ACUM în comisiile Parlamentului

Miniştrii propuşi pentru Cabinetul Viorica Dăncilă sunt audiaţi, luni, în comisiile parlamentare de specialitate, iar plenul se va întruni, în sesiune extraordinară, pentru votul de învestitură a noului Guvern.

UPDATE 13.23. Sorina Pintea, propunerea pentru portofoliul de ministru al Sanatatii in guvernul Viorica Dancila, a primit aviz favorabil in comisiile reunite de sanatate din Parlament, informează hotnews.ro.Sorina Pintea a subliniat ca "trebuie sa punem pacientul in centrul sistemului" si ca solutiile pe termen mediu si lung sunt investitiile, debirocratizarea, eficienta in cheltuirea banilor si o noua strategie de resurse umane. Sorina Pintea a vorbit si despre faptul ca este necesara intarirea capacitatii medicinei de familie, o lege a vaccinarii si despre faptul ca "avem o lege a transplantului care nu mai corespunde".

UPDATE 13.11. Comisiile permanente pentru Politică economică, reformă şi privatizare, respectiv Industrii şi servicii din Parlament l-au validat, luni, pe Lucian Şova, candidatul PSD la funcţia de ministru al Transporturilor, cu 32 de voturi „pentru” şi 11 „împotrivă”.

UPDATE 12.04. Mihai Fifor a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor pentru funcţia de ministru al Apărării Naţionale. Fifor a fost avizat cu 21 de voturi „pentru” şi opt voturi „împotrivă”.

Actorul George Ivaşcu, propus din afara partidului majoritar, PSD, pentru preluarea portofoliului Cultură şi Identitate Naţională, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor de Cultură.

Graţiela Gavrilescu a primit, luni, avizul favorabil al comisiilor parlamentare pentru funcţia de ministru al Mediului, funcţie pe care a deţinut-o şi în Cabinetul Tudose, cu 18 voturi ”pentru” şi 6 voturi ”împotrivă”. ”Trebuie să demonstrăm UE că România îşi îndeplineşte toate obligaţiile în ceea ce priveşte mediul. Promit că până la sfârşitul lui februarie vom avea toate aceste acte aprobate. Vom avea întâlniri în fiecare regiune pentru informarea în ceea ce priveşte diseminarea deşeurilor. Vom avea şi Campania naţională de selectare colectivă, începând cu cetăţeanul, pentru că va plăti cât va arunca, apoi cu primăriile”, a mai spus Gavrilescu.

UPDATE 11.56. Florin Roman şi Laurenţiu Leureanu de la PNL au tăiat o panglică tricoloră înainte ca rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, Valentin Popa, nominalizat pentru Ministerul Educaţiei, să-şi prezinte programul şi i-au strigat preşedintelui comisiei de specialitate să-l înveţe să vorbească corect româneşte.Gestul parlamentarilor PNL a venit în contextul în care o înregistrare video în care Valentin Popa face numeroase greşeli de limbă a apărut în mediul online la câteva ore de la anunţul privind includerea sa în Guvernului Dăncilă, scrie news.ro. Rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava vorbeşte despre ”pamblică” şi face numeroase dezacorduri.

"Am remarcat si la inceputul sedintei faptul ca am fost foarte foarte batjocoric pentru ca am folosit cuvantul pamblica. Mai multe dintre comunitatile din Moldova folosesc cuvantul pamblica, este un regionalism. Toata viata mea am locuit in Suceava, am facut acultatea la Iasi, sunt mandru ca sunt bucovinean (...), chiar daca am fost privit cu zambete atunci cand am avut un accent diferit. Am facut cu siguranta si dezarcorduri, am avut probabil si balbe, si cuvinte stalcinte, in general, datorate emotiei(...) Nu neg ca am facut astfel de greseli, nu sunt onorante nici pentru un rector, cu atat mai mutin pentru un ministru al Educatiei Nationale", a mai spus Popa, care a continuat prin a subliniat "am vazut ca vazut interventi care criticau care erau pline de dezacorduri", a fost replica lui Popa pentru contestatarii săi.

UPDATE 11.19. Bogdan Trif, propus pentru funcţia de ministru al Turismului, a fost avizat luni favorabil în comisiile parlamentare, cu 38 de voturi “pentru” şi 13 voturi “împotrivă”. “Trebuie să elaborăm şi să trimitem spre dezbatere Parlamentului, de urgenţă, legea turismului. Trebuie simplificată legislaţia. Nu am avut până acum o strategie în domeniul turismului. Avem deja un grup de lucru format din experţi ai Băncii Mondiale şi cred că, în cel mai scurt timp, România va avea prima strategie în domeniul turismului, care este esenţială în dezvoltare”, a declarat Bogdan Trif la finalul audierilor.

UPDATE 11.09. Carmen Dan, ministrul propus pentru Afaceri Interne (MAI), a primit, luni dimineaţă, aviz pozitiv în comisia de specialitate din Parlament, cu 20 de voturi "pentru" şi 9 "împotrivă".

UPDATE 10.44 Ministrul propus pentru preluarea portofoliului Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ştefan Radu Oprea, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate a Parlamentului. Oprea a fost validat cu 32 voturi pentru, 13 împotrivă şi nicio abţinere.

Teodor Meleşcanu, propus pentru portofoliul Afacerilor Externe în Cabinetul Dăncilă, a primit și el avizul comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului cu 14 voturi "pentru", 7 "împotrivă". 

UPDATE 10.27. Ana Birchall, propusă viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului. S-au înregistrat 16 voturi "pentru", 10 "împotrivă" şi o abţinere.

UPDATE 10.23. Anton Anton, propus pentru funcţia de ministru al Energiei, a fot avizat favorabil în comisiile economice ale Parlamentului, cu 44 de voturi “pentru” şi 13 voturi “împotrivă”. Eu cred că Energia este unul dintre domeniile cruciale ale economiei. Asta o ştiţi cu toţii. N-avem energie, nu se aprinde becul, nu funcţionează telefoanele, nu funcţionează nimic. Există suficiente filme apocaliptice pe care le-aţi văzut şi în care lipsa de energie ne duce într-o altă societate. Cred că Ministerul Energiei trebuie să elaboreze o strategie naţională cu o viziune clară şi limpede (…) Eu aş vrea să fie gata mânie. Există un draft de strategie pe care nu vreau să îl comentez, există un colectiv care lucrează la strategie şi care o are aproape gata. Strategia de energie fără un parteneriat cu Ministerul Mediului nu funcţionează”, a afirmat Anton Anton.

UPDATE 10.15. Rovana Plumb, candidat pentru funcţia de ministru al Fondurilor Europene, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor pentru Afaceri Europene reunite ale Parlamentului, cu 18 voturi „pentru” şi 11 „împotrivă”. Deputatul PSD de Neamţ Dănuţ Andruşcă, a fost și el avizat în funcţia de ministru al Economiei în Comisia pentru Politică Economică din Senat.

„România are la dispoziţie pentru 2014 - 2020 o alocare de 42,3 miliarde de lei, asigurată prin fondurile europene. Suma dispusă pentru a fi cheltuită până în 2023 este de 23 miliarde de euro. Pentru 2018, îmi propun şi ne-am propus să cerem la rambursare Comsiiei Europene suma de 1,7 miliarde de euro, să deschidem toate liniile de finanţare, să sprijinim beneficiarii şi să îi asistăm pe toată perioada de implementare a proiectelor, să avem un dialog constant cu partenerii sociali, organizaţiile nonguvernamentale şi să continuăm procesul de simplificare început în 2017. Vom deschide toate liniile de finanţare”, a spus Rovana Plumb.

“Unul dintre obiectele mele este crearea de locuri de muncă mai bine plătite. Un alt obiectiv este susţinerea producătorilor. (...) Mai multe detalii găsiţi în programul de guvernare”, a declarat și Dănuț Andrușcă.

Luni, până la ora 14,00, vor avea loc audierile în comisiile parlamentare ale miniştrilor propuşi, iar plenul reunit se va întruni de la ora 15,00, conform programului stabilit de Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor.În şedinţa Parlamentului, prim-ministrul desemnat Viorica Dăncilă urmează să prezinte programul de guvernare şi lista membrilor Guvernului. În continuare vor avea loc dezbateri şi apoi se va vota.Votul va fi secret cu bile. Acordarea încrederii Guvernului se hotărăşte cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, potrivit regulamentului, fiind necesare 233 de voturi favorabile.

Cabinetul Dăncilă va avea patru vicepremieri - Paul Stănescu (PSD), Ana Birchall (PSD), Graţiela Gavrilescu (ALDE) şi Viorel Ştefan (PSD).

Nominalizările pentru portofoliile Guvernului condus de Viorica Dăncilă sunt:- Paul Stănescu - viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice- Graţiela Leocardia Gavrilescu - viceprim-ministru, ministrul Mediului- Viorel Ştefan - viceprim-ministru fără portofoliu- Ana Birchall - viceprim-ministru pentru Implementarea parteneriatelor strategice ale României- Carmen Dan - ministrul Afacerilor Interne- Teodor Meleşcanu - ministrul Afacerilor Externe- Mihai Fifor - ministrul Apărării Naţionale- Eugen Orlando Teodorovici - ministrul Finanţelor Publice- Tudorel Toader - ministrul Justiţiei- Petre Daea - ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale- Valentin Popa - ministrul Educaţiei Naţionale- Lia - Olguţa Vasilescu - ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale- Dănuţ Andruşca - ministrul Economiei- Anton Anton - ministrul Energiei- Lucian Şova - ministrul Transporturilor- Rovana Plumb - ministrul Fondurilor Europene- Ştefan Radu Oprea - ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat- Sorina Pintea - ministrul Sănătăţii- George Ivaşcu - ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale- Ioan Deneş - ministrul Apelor şi Pădurilor- Nicolae Burnete - ministrul Cercetării şi Inovării- Bogdan Cojocaru - ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale- Ioana Bran - ministrul Tineretului şi Sportului- Bogdan Gheorghe Trif - ministrul Turismului- Natalia Intotero - ministrul pentru Românii de pretutindeni- Viorel Ilie - ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul- Victor Negrescu - ministrul delegat pentru Afaceri Europene. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-01-29Parerea ta...

ANONIM
29 Ian 2018

PSD-ul ZMINTITILOR CUM ESTE POSIBIL CA PSD(autointitulat partid social-democrat) SA DESFIINTEZE Min. Dialogului SOCIAL???? REABILITAREA COMPONENTELOR SISTEMULUI SOCIAL SE POATE REALIZA NUMAI PRIN IMPLICAREA ACTIVA A SOCIETATII CIVILE ELITISTE LA NIVELUL FIECAREI STRUCTURI ADMINISTRATIVE LOCALE SI CENTARALE pentru a impune trecerea de la managementul public ABUZIV in folosul decidentilor la MANAGEMENTUL BAZAT PE OBIECTIVE IMPUSE DE INTERESUL COLECTIV-GENERAL- NATIONAL. ATITUDINEA CIVICA PERSEVERENTA ESTE CALEA SIGURA DE PROGRES A UNEI SOCIETATI.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray