2019-10-14 09:47

Ministrul „Altă întrebare!” iese din nou la rampă. Ce crede Florin IORDACHE, vicepreședinte al Camerei Deputaților, că este CONSTITUȚIA

 |  13:13
Ministrul „Altă întrebare!” iese din nou la rampă. Ce crede Florin IORDACHE, vicepreședinte al Camerei Deputaților, că este CONSTITUȚIA

Constituția este un organism viu, care oglindește permanent spiritul națiunii, un organism viu într-o continuă evoluție, a declarat, vineri, vicepreședintele Camerei Deputaților Florin Iordache.

"Astăzi sărbătorim momentul care a reflectat schimbarea de paradigmă în mentalul colectiv al poporului român și care a marcat despărțirea definitivă de trecut, punând bazele unui nou model social. (...) Principiile care au dus la redefinirea statului român și au creat oportunitatea dezvoltării noastre și a integrării în structurile euro-atlantice sunt și astăzi la fel de vii pentru că, în esență, Constituția este un organism viu care oglindește permanent spiritul națiunii, dar, după cum știm, orice este viu se află într-o continuă evoluție, lentă sau bruscă, dar certă", a spus Iordache, la un eveniment organizat de Curtea Constituțională cu prilejul Zilei Constituției României, informează Agerpres.

Potrivit acestuia, Constituția este un instrument în consolidarea democrației și realizarea domniei legii, iar responsabilitatea pentru păstrarea integrității sale morale aparține tuturor cetățenilor, dar cu precădere celor care sunt mai aproape de spiritul ei.

"Constituția este a noastră, a tuturor, ea este garantul unor principii care sunt ale națiunii, ea nu ar putea exista fără voința unui întreg popor care să emane acele principii care le dă forță. Nimeni nu poate confisca sau altera principiile care stau la baza construcției noastre sociale. Din acest motiv este înțelept să folosim toate resorturile instituționale și civile pentru a înțelege Constituția ca o radiografie a națiunii, a principiilor care stau la baza ei și a aspirațiilor sale de viitor", a încheiat Iordache.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray