2019-10-23 21:03

Ministrul Apărării, REACȚIE - FULGER la mutarea lui Iohannis: Președintele Iohannis ne-a obișnuit cu acest mod de lucru

 |  13:42
Ministrul Apărării, REACȚIE - FULGER la mutarea lui Iohannis: Președintele Iohannis ne-a obișnuit cu acest mod de lucru

Ministrul Apărării, prima reacție după refuzul președintelui de a numi un nou șef al Statului Major.

"Toate propunerile pe care le-am făcut au fost respinse. Președintele ne-a obișnuit cu acest mod de lucru. Legea spune clar, propunerea se face de ministrul Apărării cu avizul primului ministru. Aceste propuneri nu sunt legale. Sunt foarte curios cum a prelungit mandatul domnului Ciucă. Trebuie să verificăm pe chestiuni legale. Din ce citesc eu în lege și prelungirea se face la propunerea ministrului Apărării", a declarat  Gabriel Leș la Antena 3.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri, că CSAT nu a aprobat propunerile ministrului Apărării pentru şeful Armatei, situaţie care a fost generată de incompetenţa PSD. Preşedintele a anunţat că a semnat decretul de prelungire a mandatului de şef al Armatei pentru generalul Ciucă.

”Această propunere făcută de ministrul Apărării nu respectă rigorile legii. În consecinţă, CSAT nu a aprobat solicitarea ministrului Apărării. O situaţie foarte neplăcută care arată o dată în plus, dacă ar fi fost nevoie, că PSD nu este capabil să gestioneze problemele mari ale ţării”, a afirmat preşedintele Iohannis, după şedinţa CSAT. 

Preşedintele a subliniat că, practic, nu există o propunere valabilă pentru persoana care va prelua funcţia de şef al Statului Major al Armatei, deci nu există o propunere pentru şeful Armatei, mandatul generalului Nicolae Ciucă încheindu-se pe 31 decembrie. 

”România nu poate să rămână fără şef al Armatei. Această situaţie genrată de incompetenţa PSD trebuie rezolvată. După şedinţa CSAT, am rezolvat-o. Am luat decizia şi am semnat şi trimis spre publicare decretul prin care se prelungeşte mandatul de şef al Armatei pentru generalul Ciucă. Generalul Ciucă, un soldat recunoscut, competent, cu rezultate dintre cele mai frumoase, şi bine ar fi fost ca această chestiune să-şi fi găsit mai repede soluţionarea, dar în continuare cred că Armata României trebuie să ştie cine o conduce şi cum o conduce”, a anunţat preşedintele, potrivit News.ro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-12-28Parerea ta...

ANONIM
28 Dec 2018

NUMAI BOI SUNT CONSECVENTI....IATA CA AVEM SI NOI UNUL....DACA PROSTIA AR DUREA AM AUZII NUMAI URLETE DE LA COTROCENI PANA IN SIBIU !!!!
ANONIM
28 Dec 2018

El este competent ,el ficusulAtat de competent incat se trage prin hoteluri cu amantul Pahontu Scarba extrema !
ANONIM
28 Dec 2018

Daca tot este expert in legislatie, nu ne spune si noua de ce propunerea nu respecta rigorile legii?
ANONIM
28 Dec 2018

Cum adică cu pahonțu in hoteluri ??? Stă capră .....sau este pe rol de ies???? Poate de aici si tupeul arogant....asa sunt toti gay
ANONIM
28 Dec 2018

Din cauza asta nu are moștenitori??? Este pasiv ??? Ptr ca altfel se da cocoș!!! Il protejează iubitul !!!
ANONIM
28 Dec 2018

Cum opinți că ar trebui sancționate actele publice de insubordonare ale ministrului Leș ?
ANONIM
28 Dec 2018

Sau, apreciați că actele publice de insubordonare ale ministrului Leș ar trebui sancționate ?
ANONIM
28 Dec 2018

Opinați că se poate zice că preluarea de către România a președenției Consiliuli UE începe să propună opiniei publice unele aspecte mai puțin plăcute referitoare la funcționare instituțiilor românești?
ANONIM
28 Dec 2018

Deci, aspecte referitoare la funcționarea treburilor prin instituțiile românești ?
ANONIM
28 Dec 2018

Sterpul.asta nu este nici macar președintele georgetei....cum sa fie al armatei ....asta care sta capră....orice om cu minima judecata da o explicație actelor sale . ..asta nu justifica nimic.....corect ca numai bolii sun consecventi
ANONIM
28 Dec 2018

Domnul Toader solicită îndepărtarea din funcție a procurorului general Lazăr ? Domnul Leș este nesatisfăcut că președintele nu numește la conducerea Statului Major persoanele pe care le propune, ? Etc., ?
ANONIM
28 Dec 2018

De ce opinați că nu sunt egale în drepturi femeile cu bărbații și în armată, pentru a avea niște funcții de conducere și în astfel de domenii, deci și cu niște armate conduse de și de ''amazoane" ?
ANONIM
28 Dec 2018

Opinați că dacă ministrul o propunea pe Xena din "Xena, Prințesa războinică", ar mai fi putut refuza președintele ?
ANONIM
28 Dec 2018

Ați zice totuși că mistrul Leș care nu a propus nici pe cineva precum Xena și nici precum Gabrielle, pentru astfel de roluri în armată, a dat probabil oarcum dovadă de oarece "misoginism", referitor la exercitarea funcțiilor din armată ?
ANONIM
28 Dec 2018

SE CEARTA PE LICITATIA FREGATELOR . AU CISTIGAT FRANTUZI DAR TERENTE AVEA JMEN CU CEILANTI , UNDE SA DUS DE 2 ORI IN VIZITA . DAR SI ALTE HOTII PE CARE VREA SA LE FACA CU MAFIOTI . BA SCAMATORILOR , DAR JUSTITIA DE 10 ANI STA CU CURU LA TERENTE SI IA DESFITAT ?
ULTIMUL ANONIM
29 Dec 2018

bai stoarfa esti in gasca homalailor asa i SIKTIR POATE ESTI PAHONTU CA ESTI ANALFABET
ION
29 Dec 2018

SI UITE CUM UN PSIHOPAT NEBUN POATE ARUNCA O TARA IN HAOS BINEINTELES URMAT DE CEATA LUI DE LINGE-CURURI NAZISTE
ANONIM
29 Dec 2018

Pe ăsta 'l-o fi recomndat" și "Benjamin Franklin" pentru funcția de la Ministerul Apărării ?
ANONIM
29 Dec 2018

Se pronunță și un avocat al poporului care zise că încă de pe vremea în care era avocat l poporului erau scrise ilegalități în lege , referitor la prelungirea mandatului Șefului de Stat Major
ANONIM
29 Dec 2018

Funcție de avocat al poporului din care a fost demis ?
Doresc sa comentezMAI VECHI...

Chestia cu pensiile acoperiților Ziua de 22 aprilie a fost aleasă de premierul Ponta și de Guvernul său pentru a aproba un proiect de lege privind regimul pensiilor militarilor, care prevede, printre altele, și recalcularea acestora. Premierul a scăpat porumbelul și a întrebat dacă „e doar pentru cei oficiali sau și pentru ceilalți chestia asta cu pensia”. Ministrul Apărării l-a liniștit: „E pentru toți”. Pesemne, presimțind că o să sară lumea să spună că el e ofițer acoperit și tocmai și-a reglementat pensia, Ponta a întors-o spre ziariști: „Sunt şi prin presă unii care susţin proiectul”
22 Apr 2015 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray