2020-06-01 09:22

Ministrul de EXTERNE Ramona MĂNESCU spune că noul comisar european va fi o femeie. Vezi cine este favorită pentru nominalizare

 |  23:42
Ministrul de EXTERNE Ramona MĂNESCU spune că noul comisar european va fi o femeie. Vezi cine este favorită pentru nominalizare

Ministrul de Externe, Ramona Mănescu, a declarat, joi, că foarte probabil România va trebui să nominalizeze o femeie pentru postul de comisar european care îi revine, apreciind că ambasadoarea ţării noastre la Uniunea Europeană, Luminiţa Odobescu, are foarte multă experienţă şi a dovedit că poate gestiona lucruri foarte complicate.

„Am auzit, poate din aceleaşi surse. (...) După cum s-au aşezat lucrurile este foarte probabil ca România să trebuiască să nominalizeze o femeie. Asta este foarte clar, au mai rămas foarte puţine poziţii, au mai rămas 13 din care 10, conform balanţei de gen, trebuie să fie femei. S-ar putea ca României să i se impună şi de data aceasta să nominalizeze o femeie, ceea ce nu ar fi rău, nu ar fi o problemă. Luminiţa Odobescu este un ambasador cu foarte multă experienţă şi un om care a dovedit că poate gestiona lucruri foarte complicate", a spus Mănescu, la Antena 3, întrebată cum comentează informaţiile apărute în spaţiul public conform cărora ambasadoarea Luminiţa Odobescu ar putea să fie următorul comisar european din partea României, informează Agerpres.

Întrebată dacă există mai multe nume vehiculate pentru această poziţie, Mănescu a răspuns că nu ştie, dar că este posibil.

„Orice este posibil. (...) Decizia este la premier şi preşedinte, dar este foarte important să fie un om cu experienţă şi un om care într-adevăr să fie respectat acolo, la Bruxelles, iar Luminiţa cred că este foarte respectată", a declarat ministrul de Externe.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-25Parerea ta...

FRUMUSEțEA
26 Iul 2019

Pupincurista cu băgarea nasului într-un fund zbârcit
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine