2020-05-31 14:18

Ministrul de Finanţe, despre eliminarea taxelor: Guvernul analizează opțiunea de a sesiza CCR

 |  13:56
Ministrul de Finanţe, despre eliminarea taxelor: Guvernul analizează opțiunea de a sesiza CCR

Ministrul Finanţelor, Anca Dragu, a declarat, marţi, că Guvernul ia în calcul sesizarea Curții Constituționale (CCR) în privinţa proiectului de lege care prevede eliminarea a peste 100 de taxe nefiscale, în condiţiile în care sursa de finanțare lipsește.

"Analizăm această opțiune (de sesizare a Curții Constituționale n.r.). Pot să vă spun că impactul global este de 1,6 miliarde lei, fără indicarea sursei de finanțare așa cum prevede legea responsabilității fiscale, legea finanțelor publice și chiar Constituția. La nivelul Guvernului susținem eliminarea unor taxe, acesta a fost și punctul nostru de vedere, dar acolo unde era un efort financiar rezonabil și pe care îl puteam susține în 2017", a precizat Anca Dragu, potrivit Agerpres.

Ministrul de Finanţe a mai spus că pentru taxa radio-tv impactul ar fi de circa 600 milioane lei.

"Aici avem două elemente, respectiv finanțarea care nu este prevăzută în proiectul de lege din Parlament și mai este cadrul legal. Pe actualul cadru legal, de la bugetul de stat pot fi achitate anumite tipuri de cheltuieli pentru radio și televiziune. Ca atare, nu putem acoperi toate cheltuielile. De aceea, aceste taxe sunt necesare și sunt parte din cadrul legal de funcționare a radioului și televiziunii. Nu putem plăti integral funcționarea acestor două instituții pentru că legislația curentă nu ne permite acest lucru. Este vorba de lege organică care poate fi dată în Parlament", a explicat ministrul Anca Dragu. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-10-25Parerea ta...

RAI
25 Oct 2016

Dragu sluga fmi asteptam sa scăpăm de tine.ciolos a luat-o razna.aveti taxe abuzive la benzina ex taxa bancorex,taxa la cas platita pe pensii,si luata din mai multe surse,impozitul pe pensii,pensiile speciale.asta nu sesizezi la ccr?aveti nevoie de bani pentru mafie?
RADIAN
25 Oct 2016

Si ce te f grija de tvr ?inchideti si gata .sa cheltuiasca cat au nu cat vor sa fure.
RADU CEL FRUMOS
25 Oct 2016

Pdlista andrea paul vass nu mai are bărbatul tau ce sa fure din taxe si sa te lîngă slugile tvr?proastă satului la munca cu voi nu la întins mâna.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine