2020-07-02 10:30

Ministrul de Interne a răbufnit: "Singurul vinovat de serviciu e Carmen Dan. Pentru orice se întâmplă"

 |  22:37
Ministrul de Interne a răbufnit: "Singurul vinovat de serviciu e Carmen Dan. Pentru orice se întâmplă"

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a afirmat, luni, că ea este singurul "vinovat de serviciu", "pentru orice se întâmplă, oriunde se întâmplă".

"Neştiind nimeni din opinia publică cine sunt acei specialişti din conducerea Ministerului Afacerilor Interne, singurul vinovat de serviciu este Carmen Dan. Pentru orice se întâmplă, oriunde se întâmplă", a afirmat Carmen Dan.

Ea a spus că vrea să facă precizări punctuale, referindu-se mai întâi la discuţiile privind organizarea alegerilor pentru Parlamentul European şi a referendumului.

"Vă amintiţi, sunt convinsă, cererea domnului preşedinte să fim demişi, eu şi domnul Meleşcanu. Vă amintiţi probabil şi răspunsul meu, că nu am să-mi dau demisia şi am subliniat atunci că Ministerul Afacerilor Interne s-a ocupat de alegerile din ţară şi că nu au existat situaţii în planul ordinii publice care să afecteze rezultatul acestui vot. Şi astăzi am văzut titluri de genul: Carmen Dan explică votul din diaspora", a adăugat ministrul.

Ea a spus că informarea MAI privind alegerile din ţară va fi făcută publică luni, pe site-ul ministerului, meţionând că aceasta a fost făcută în 30 mai, fiind trimisă la Guvern şi că astfel de informări au loc mereu la evenimentele importante.

"În acest document veţi găsi câteva aspecte destul de interesante, ca să nu le zic altfel, care s-au înregistrat în legătură cu tabletele din secţiile de votare conectate la softul SIMPV. Pentru cei neavizaţi, fac precizarea că funcţionarea acestui soft nu este nici în competenţa, nici în responsabilitatea Ministerului Afacerilor Interne. Aşa cum am şi comunicat public în ziua votului, am transmis încă din acea dimineaţă o corespondenţă către STS şi am şi vorbit cu directorul general al acestui serviciu, la momentul în care aveam câteva sute de semnalări în sistem privind posibile voturi multiple, dar care nu s-au confirmat în realitate. Vreau să ştiţi că problema nu s-a rezolvat, ci din contră până la finalul zilei alegerilor am înregistrat peste astfel de 9.000 de semnalări, sesizări. Aşadar, fie din cauza deficienţelor în modul de gestionare al tabletelor, fie din lipsa de pregătire a celor implicaţi, Poliţia a avut de verificat mii de situaţii ipotetice de fraudă, consumând astfel resurse de oameni şi de timp. Iar în final am constatat că noi, tot noi, suntem pe lista vinovaţilor", a mai spus Carmen Dan, potrivit News.ro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz