2020-07-14 03:06

Ministrul Dragoş Tudorache a prezentat la Viena ce face România în gestionarea fenomenului migraţiei

 |  14:32
Ministrul Dragoş Tudorache a prezentat la Viena ce face România în gestionarea fenomenului migraţiei

MAI a anunţat duminică, într-un comunicat de presă, că ministrul Afacerilor Interne, Ioan-Dragoş Tudorache, a participat la Viena, la reuniunea internaţională ”Migraţia de-a lungul rutei balcanice”, unde a prezentat contribuţia pe care România a avut-o în privinţa gestionării fenomenului migraţiei.

"Ministrul afacerilor interne, Ioan-Dragoş Tudorache a participat sâmbătă, 24 septembrie 2016, la Viena, la reuniunea internaţională ”Migraţia de-a lungul rutei balcanice”, ocazie cu care a reiterat angajamentul României de a susţine eforturile europene de gestionare a crizei migraţiei. Ministrul afacerilor interne a prezentat contribuţia pe care ţara noastră a avut-o la nivel european în gestionarea fenomenului migraţiei şi sprijinirea ţărilor afectate de acest fenomen. Oficialul MAI a subliniat faptul că România are una dintre cele mai importante contribuţii, cu resurse umane şi logistice, în cadrul acţiunilor FRONTEX şi BESA", se arată în comunicatul citat.

Potrivit MAI, ministrul Dragoş Tudorache a transmis, referitor la misiunile FRONTEX, că România este al doilea mare contributor după Germania.

"În prezent, România are cea mai solidă contribuţie la misiunile desfăşurate de FRONTEX în Bulgaria. Astfel, toţi cei 10 poliţişti de frontieră detaşaţi de Agenţia europeană la frontiera româno-bulgară sunt români, iar la frontiera Bulgariei cu Turcia, dintre cei 68 de poliţişti detaşaţi, 21 sunt români", precizează sursa citată.

În cadrul reuniunii de la Viena, ministrul de Interne, Dragoş Tudorache a avut o întâlnire bilaterală cu omologul sârb Nebojsa Stefanović şi a discutat cu comisarul european pe probleme de Migraţie şi Afaceri Interne, Dimitris Avramopoulos.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-09-25Parerea ta...

HAZNAUA EUROPEANA
25 Sep 2016

SA DISCUTE CU COLEGUL VIKTOR , PENTRU A FACE TABARA DE EMIGRANTI FRAUDULOSI IN LIBIA . IAR ANGELICA SA II IA DE ACOLO CU AVIONUL . EVENTUAL SA LE SPELE CHILOTI ,LA FIECARE .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz