2020-04-09 04:51

Ministrul Economiei: Îmi doresc ca Primăria Capitalei şi Termoenergetica să îşi achite datoriile pentru buna funcţionare. Nu îmi doresc să blochez conturile nimănui

 |  12:00
 Ministrul Economiei: Îmi doresc ca Primăria Capitalei şi Termoenergetica să îşi achite datoriile pentru buna funcţionare. Nu îmi doresc să blochez conturile nimănui

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat, marţi, la audierile din cadrul comisiilor parlamentare, că nu doreşte să blocheze conturile Primăriei Capitalei, dar vrea ca datoriile să fie plătite. 

Virgil Popescu a fost întrebat, în cadrul audierilor din comisiile parlamentare, cum poate bloca conturile Primăriei municipiului Bucureşti. 

 

 "Primăria Capitalei a semnat o convenţie de plată anticipată a gazului pe care a girat-o cu semnătura administratorului, nu a primarului. Există în continuare datorie la plata gazului de către Termoenergetica, datorită girării de către Primăria Capitalei a acestei convenţii de plată anticipată, există o creanţă garantată de către Primărie. Elcen la rândul ei are datorii către ANAF. Cesiunea creanţei către ANAF permite ANAF-ului să se îndrepte împotriva Primăriei. Noi am notificat Primăria. În momentul în care am notificat Termoenergetica era datoria lunii decembrie de 170 de milioane de lei scadentă şi trecută de scadent. După notificare, până acuma s-au plătit 70 de milioane de lei, din cele 170 de milioane de lei”, a afirmat ministrul Economiei. 

 "S-a emis următoarea factură pentru luna ianuarie, s-a emis de 180 de milioane de lei, care va fi scadentă cred că în data de 28 februarie. Deocamdată cu cei 180 de milioane sunt încă nescadenţi, dar rămâne o datorie care a depăşit termenul de scadenţă de 100 de milioane de lei care trebuie plătită. Eu nu îmi doresc să blochez conturile nimănui, îmi doresc ca Primăria Capitalei şi Termoenergetica să îşi achite datoriile pentru buna funcţionare. Convenţia s-a semnat în luna decembrie, de plată anticipată. E vorba de acea convenţie, nu de subvenţie. Dacă vorbim de la neplata subvenţiei, vorbim de datorii istorice la Radet care nu au fost plătite”, a mai afirmat Virgil Popescu.

 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine