2020-05-29 10:03

Ministrul Economiei, Niculae Bădălău – CONFUZII grave!

 |  16:28
Ministrul Economiei, Niculae Bădălău – CONFUZII grave!

Pentru că deține unul din cele mai importante portofolii ale Guvernului Dăncilă – cel al Economiei – liderul PSD Giurgiu, Niculae Bădălău este tot mai solicitat de presă pentru interviuri și discuții în diverse emisiuni TV. Numai că ministrul Economiei dă dovadă de lipsă de informare – cel puțin – altfel nu se pot explica gravele confuzii pe care le face.

Astfel, într-una din emisiunile la care a fost invitat, ministrul Bădălău a confundat Consiliul Uniunii Europene cu Consiliul Europei, două instituţii total diferite. Afirmația venea în contextul unei discuții pe tema blocării activității Guvernului de către președintele Iohannis, iar ministrul Bădălău spunea: ”Nu trebuie să uităm că în acest moment România conduce Consiliul european și cei doi miniștri care ar trebui să fie învestiți sunt extrem de importanți.” Numai că România deține președinția rotativă a Consiliului UE, adică instituția care reunește miniștrii din statele membre UE în zece formate diferite, iar Consiliul European de care vorbește Bădălău este formatul șefilor de stat și de guvern din UE și e condus de președintele Donald Tusk.

O a doua confuzie gravă este afirmația că România este singurul producător de gaze din Uniunea Europeană: “România, în momentul ăsta, devine un jucător important în Uniunea Europeană. Noi suntem singurii producători de gaze din Uniune, şi mai e Danemarca, dar cu foarte puţin. Devenim extrem de interesanţi pentru ceilalţi”, a spus Bădălău, la Antena 3.

Nici pe departe! România nu este nici singurul şi nici primul producător în domeniu, după nicio statistică. Astfel, potrivit ultimului raport al British Petroleum, citat de e-Nergia.ro și publicat la jumătatea anului trecut, în 2017 România a extras 10,3 miliarde de metri cubi. Iar producţia din anul 2018 nu a a avut cum să crească astfel încât să ajungem noi primii, subliniază specialiștii aceluiași site. Pe primul loc în UE a fost Marea Britanie (41,9 miliarde de metri cubi), urmată de Olanda (36,6 miliarde de metri cubi).

Specialiștii din domeniu spun că este posibil ca acest clasament să se modifice, însă, pentru asta, ar trebui să se înregistreze mai multe evenimente: să înceapă extragerea gazelor din Marea Neagră, să iasă Marea Britanie din UE sau Olanda să oprească producția de gaze pe unul din câmpurile aflate pe teritoriul său. Până atunci, însă, nu se poate vorbi despre o ”supremație” a Românei în domeniul producției de gaze, așa că afirmațiile ministrului Economiei sunt cel puțin ridicole (dacă nu indamisibile) pentru un oficial de rangul său.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-18Parerea ta...

CAMELEON
18 Ian 2019

Ce dracu pretantii de la un tigan borit ?
ALFABETIZAT
19 Ian 2019

"un bou in post mare" … parca asa spunea poetul !?!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine