2020-01-26 02:14

Ministrul Finanţelor a anunţat adoptarea RECTIFICĂRII BUGETARE

 |  15:56
Ministrul Finanţelor a anunţat adoptarea RECTIFICĂRII BUGETARE

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat, miercuri, că Guvernul a adoptat rectificarea bugetară. Teodorovici a mai spus că, având în vedere că premierul Viorica Dăncilă se va afla joi în vizită în Spania, la întâlnirea de la Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis vor merge el şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, la începutul şedinţei de Guvern, că Executivul va adopta rectificarea bugetară, precizând că a fost îndeplinită obligaţia de a cere avizul CSAT.

Viorica Dăncilă a susţinut că sunt asigurate fondurile necesare pentru funcţionarea tuturor instituţiilor statului.

Ea a spus că a primit ”cu uimire” declaraţia de marţi a preşedintelui Klaus Iohannis în care a anunţat suspendarea şedinţei CSAT.

Premierul a cerut desecretizarea stenogramei şedinţei CSAT de marţi.

”Mă aşteptam ca preşedintele să înţeleagă că rectificarea bugetară trebuie aprobată pentru a nu afecta bunul mers al economiei. Mi-aş fi dorit ca acest proiect deosebit de important pentru români să fie rezultatul unui consens între două instituţii importante ale statului - Preşedinţie şi Guvern. Orice situaţie complexă însă are cel puţin o soluţie, iar soluţia aleasă de Guvern este să meargă mai departe cu adoptarea rectificării bugetare”, a afirmat Viorica Dăncilă la începutul şedinţei.

Premierul a precizat că Guvernul şi-a ”îndeplinit obligaţia” de a cere CSAT un punct de vedere şi că în continuare îşi îndeplineşte responsabilitatea de a asigura continuitate în finanţare.

”Oamenii au nevoie de investiţii, de medicamente, de pensii şi salarii achitate la timp. Fermierii afectaţi de virusul pestei porcine au nevoie de sprijin financiar, iar agricultorii au nevoie de banii din subvenţii la timp pentru a putea începe lucrările”, a adăugat Dăncilă.

Ea a mai spus că, până la un punct, poate înţelege nemulţumirea preşedintelui legată de diminuarea unor fonduri pe care nu le-a cheltuit şi a dat asigurări că ”nicio instituţie a statului nu va rămâne fără bani pentru funcţionare”.

”De aceea, am primit cu uimire declaraţia de ieri a preşedintelui şi consider că, pentru a nu exista niciun dubiu în legătură cu motivele pentru care a fost suspendată şedinţa CSAT, este nevoie ca stenogramele acestei şedinţe să fie desecretizate”, a subliniat premierul.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-05Parerea ta...

ANONIM
05 Sep 2018

Opinați că ar trebui diminuate bugetele de la parlament și de la guvern, dacă au scris acte normative, legi, ordonanțe, etc., pe care sunt nevoiți să nu le respecte pentru a adopta rectificări bugetare ?
ANONIM
05 Sep 2018

Deci, considerați că este firesc ca bugetele de funcționare ale parlamentului și ale guvernului să fie diminuate pentru finanțarea rectificărilor bugetare, câtă vreme legislația dezbătută, votată, publicată ,generează dificultăți în aprobarea rectificărilor bugetare ?
ANONIM
06 Sep 2018

AU INGHITIT PIETRE FIERBINTI . OARE CE VOR SCRIE ISTORIA DESPRE EI ? PENTRU UN OM NEBUN NENOROCIT , DISTRUGEM O TARA . PRAFU SA SE ALEAGA DE TARA SI LEGILE EI SPURCATE . MIE SCIRBA DE TOT
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine