2020-07-10 04:14

Soluția lui Cîțu pentru problemele de la vamă: Ar trebui să facem ca restul UE

 |  16:20
Soluția lui Cîțu pentru problemele de la vamă: Ar trebui să facem ca restul UE

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a afirmat sâmbătă că este la curent cu problemele de la vamă și propune ca soluție pentru reducerea evaziunii, vămuirea la destinaţie.

"Una dintre soluţii este să facem ce fac cei din Uniunea Europeană, să facem vămuirea la destinaţie. Pentru că azi tot controlul şi decizia sunt la vama respectivă. Dar când faci la destinaţie, atunci sunt mai multe decizii şi e mai uşor de controlat. Aşa s-a eliminat o parte din evaziune în Ungaria, cu sigiliu electronic, cu urmărire cu camera la compania de drumuri. Dacă noi ne încăpăţânăm să ţinem tot controlul la graniţă nu vom rezolva niciodată problema, cu scanere, fără scanere. Este factorul uman acolo. Trebuie să distribuim riscul (...). Aici este doar decizia mea, doar găsim acum cea mai bună soluţie", a explicat ministrul, la Digi 24.

El a subliniat că scanerele din vamă "au devenit o legendă în ANAF", deoarece "n-au prea mers niciodată", iar în cel care a mers a intrat un TIR.

"Pentru că sunt din fonduri europene nu poţi să iei altele, pentru că dai bani înapoi, e complicată toată procedură. La Vamă este un proiect separat de ANAF. Mă ocup şi de acela, dar deocamdată le luăm pe rând. Ştim problemele, acolo e mai complicat puţin", a mai spus Cîţu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-25Parerea ta...

CALATORUL
26 Ian 2020

Sa reducem la 50% sumele de ~50 milioane de euro alocate Institutului Cultural Roman si vom cumpara 10 scanere la vama, si nu din fonduri europene! Oricum acest Institut Cultural Roman este, cu adevarat O MASINA DE TOCAT BANI!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz