2019-10-18 04:32

Ministrul Finanțelor îi dă REPLICA lui Iohannis: ”Nu are experiență financiară, de asta nu-i ajung banii”. RĂSPUNSUL de la Cotroceni

 |  16:50
Ministrul Finanțelor îi dă REPLICA lui Iohannis: ”Nu are experiență financiară, de asta nu-i ajung banii”. RĂSPUNSUL de la Cotroceni

Ministrul Finantelor, Eugen Orlando Teodorovici, a reactionat, marti dupa amiaza, dupa ce Klaus Iohannis a transmis ca rectificarea bugetara il aduce in situatia de a nu-si putea exercita atributiile.

Teodorovici a transmis la Antena 3 ca ii pare rau ca Administratia Prezidentiala a iesit cu astfel de declaratii, dar ca in acest fel se demonstreaza lipsa de experienta in acest domeniu."Sa iesi public si sa spui ca ce? Felul in care ti-ai alocat sumele pe 2018 arata practic ca nu ai o experienta foarte buna in aceasta zona. Uitati-va de la an la an, din 2014 pana astazi, e singura structura care a dublat bugetul pe care i l-a alocat Guvernul", a spus Teodorovici.Acesta sustine ca nu va fi nicio problema pentru presedinte sa isi exercite atributiile."Pot sa va dau cateva exemple: la deplasari, la aceasta ora, din 8 milioane de lei este angajata doar suma de 2,2 milioane de lei. Nu cred ca e niciun fel de problema ca dl presedinte sa se deplaseze acolo unde planul trebuie realizat", a spus el.Mai mult, ministrul a acuzat Admnistratia Prezidentiala ca, dupa ce a facut anuntul despre angajamentele contractuale, institutia si-a intensificat activitatea pe platforma de inscriere de la minister.

"Incearca sa ajunga la ceea ce au spus. Nu au avut angajament pe toata suma, asa cum au spus", a adaugat Teodorovici si la Digi24.Referitor la faptul ca Madalina Dobrovolschi, purtatorul de cuvant al sefului statului, a acuzat ca reducerea de catre Guvern a bugetului Administratiei Prezidentiale ar putea duce la imposibilitatea de a se mai desfasura summit-ul Initiativei celor trei mari, ministrul a spus ca nu exista acest risc."Exista sumele alocate si necesare pentru a da drumul pentru tot ceea ce inseamna aceste activitati", a punctat ministrul Finantelor.

UPDATE: În replică, Administrația Prezidențială a transmis următorul comunicat:

”Precizări în urma declaraţiilor ministrului de finanţe, Eugen Orlando Teodorovici, referitoare la rectificarea bugetarăAdministraţia Prezidenţială face următoarele precizări în urma declaraţiilor ministrului de finanţe, Eugen Orlando Teodorovici, referitoare la rectificarea bugetară:1. La data de 7 august 2018, Administraţia Prezidenţială are înregistrate în aplicaţia FOREXEBUG, operată de Ministerul Finanţelor Publice (MFP), angajamente legale în sumă totală de 45,988 milioane lei.2. Angajarea sumelor pentru deplasări externe se realizează în momentul semnării contractelor aferente, nu înainte. În lipsa creditelor bugetare necesare pentru efectuarea plăţilor, Administraţia Prezidenţială nu va putea achita integral viitoare obligaţii contractuale, nici pentru deplasări externe, nici pentru alte angajamente.3. Referitor la cheltuielile de capital, Administraţia Prezidenţială are contracte în derulare, cu termene de achitare în semestrul al doilea din anul 2018. Contractele vizează lucrări de reparaţii aflate în execuţie sau planificate pentru a fi realizate în semestrul II al anului 2018 în spaţiile oficiale ale Complexului "Palat Cotroceni", sediul Administraţiei Prezidenţiale, pentru buna desfăşurare a activităţilor organizate de instituţie în anii 2018 şi 2019, respectiv Summitul "Iniţiativei celor 3 Mări" (17-18 septembrie 2018) şi alte evenimente găzduite în anul 2019 cu ocazia exercitării de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.4. În lipsa creditelor bugetare necesare pentru plata contractelor încheiate pentru cheltuieli de capital, Administraţia Prezidenţială nu va putea achita prestaţiile şi produsele care reprezintă obligaţii contractuale.5. Administraţia Prezidenţială a adus la cunoştinţă Ministerului Finanţelor Publice şi Guvernului situaţia gravă în care s-ar putea ajunge dacă vor fi efectuate reducerile masive de buget. În ceea ce priveşte lipsa comunicării între Administraţia Prezidenţială şi MFP, invocată de ministrul finanţelor, precizăm faptul că în urma discuţiei telefonice pe care Preşedintele României a avut-o vineri, 3 august a.c., cu prim-ministrul, doamna Viorica Dăncilă l-a mandatat pe consilierul de stat Darius Vâlcov să poarte discuţii cu reprezentanţii Administraţiei Prezidenţiale pe tema rectificării bugetare. Aceste discuţii au avut loc încă de vineri şi au fost urmate de o adresă oficială transmisă de către Administraţia Prezidenţială reprezentantului Guvernului. O nouă adresă a fost astăzi expediată şi Ministerului Finanţelor Publice.”


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-08-07

In legatura cu acest articol...

Preşedinţia critică rectificarea bugetară: Guvernul îl împiedică pe Klaus Iohannis să-şi îndeplinească atribuţiile constituţionale
Parerea ta...

ANONIM
07 Aug 2018

Jigodia asta sa dea banii.incasati fraudulos si uzul fruct al acestor bani ....si o sa aibe bani alocați...dar el ii cheltuie complet aiurea . .el este nabab, ce aia măsii...pe banii pulimii.....BLESTEMAT SA FIE CEL CE VA PUNE STAMPILA DE VOT PE ACEST STERP AL SOCIETATII....SI CEI CE VOR UNELTI PTR MASLUIRI DE VOTURI ....AMIN
NEGRO
07 Aug 2018

Stimate tovarase, nu acolo se economisesc banii Tarii! Nu practicand santajul financiar te razbuni pe singura inalta institutie care are acces in lumea contemporana! Practica bolsevica de a cenzura reprezentarea Tarii in lume numai pentru ca administratia prezidentiala nu pactizeaza cu cleptocratii PSD-ALDE nu mai este viabila. Trezeste-te pana nu este prea tarziu! Ia banii de la cleptomanii pe care-i administiezi si-i acoperi furtiv cu banii cu care ne saraciti pe noi, cetatenii cinstiti si lasa Tara sa iasa in lume ca un stat civilizat. Daca nu intelegi mersul lucrurilor precum prea cunoscuta doamna Dancila si te dai dupa ordinele geambasului de Teleorman ai sa dai odata seama. Si nu-ti va mai fi bine, nicicand! Lasa-te de goange, mai Pulica!
BANI FARA NUMAR
07 Aug 2018

AI DREPTATE , NU SE PRICEPE LA POCAR SI BARURI , DE MINA CU PUSCARIASUL DARIUS VILCOV , IN BIROU . ACUM ESTE TAMTARAMUL , CA NU SEMNEAZA NIMENI DE CIT IN LIPSA . SA VEDEM LA SFIRSITUL ANULUI CIND SE TRAGE LINIE LA BUGET ? DAR CEA CARE SE DUCE CU AMANTUL IN STRAINATETE , IN INTERES DE SERVICI SI CEATA LOR , CINE PLATESTE ?
@LABARUL ORLANDO
07 Aug 2018

PAPITOIUL ASTA DE DISCOTECA AR FACE O PERECHE BUNA CU PIPPIDI , SA SE RUPA IN FIGURI IN PIATA PALATULUI .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray