2020-01-28 15:42

Ministrul Finanțelor, propunere ȘOC: Să prelungim președinția României la Consiliul UE!

 |  19:38
Ministrul Finanțelor, propunere ȘOC: Să prelungim președinția României la Consiliul UE!

România se descurcă de minune la cârma preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, este de părere ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici. Oficialul spune că mandatul ţării noastre se poate prelungi pentru că putem face faţă oricărei probleme.

„Piaţa de capital. Depinde de următoarea preşedinţie cum îşi va exercita, să spunem aşa, partea de preşedinţie. Dacă va fi la fel de pragmatică şi de eficientă şi de rapidă cum a fost preşedinţia română, dar am mai spus-o şi cu alte ocazii, având în vedere că şi guvernul dacă nu mă înşel finalndez se instalează puţin mai târziu, poate undeva prin iunie - iulie, dacă nu mă înşel, poate ar fi de luat în seamă şi o discuţie despre posibilitatea ca România să-şi extindă, să spunem aşa, asigurarea preşedinţiei rotative şi pentru următoarele şase luni de zile pentru a avea coerenţă, fermitate şi aceeaşi abordare pragmatică la nivel european”, a spus Eugen Teodorovici, conform Digi24.

„Cred că pentru întreaga Europă ar fi benefic ca o ţară precum România, cunoscându-şi nevoile, diferenţele de abordare, de standarde duble, multe altele, să poată să imprime noului mandat din Parlamentului European şi al Comisiei Europene această viteză de lucru, acest ritm şi această dorinţă de de a schimba lucrurile în bine pentru întreaga Europă, nu doar pentru România.

România, aşa cum este astăzi, şi cum funcţionează preşedinţia astăzi, este o preşedinţie care poate asigura, fără niciun fel de sincopă, orice fel de subiect, oricât de dificil şi sensibil ar fi acesta. Erau îndoieli foarte mari nejustificate”, a spus Teodorovici.

Întrebat dacă a discutat acest lucru cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, ministrul a răspuns: „Cu prima ocazie când o să-l văd, mai ales că ştie şi limba română, o să ne înţelegem perfect”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-02Parerea ta...

MINCIUNI BOLSEVICE PSD
03 Apr 2019

Comunicatul de la washington este următorul: „Secretarul de Stat Michael R. Pompeo s-a întâlnit azi (luni, n.red.) la Washington, DC, cu ministrul român de Externe, Teodor Meleşcanu. Au discutat despre strânsa cooperare cu România în domeniul securităţii, un stat aliat NATO ferm, care îşi îndeplineşte angajamentele privind împărţirea cheltuielilor de apărare, şi despre provocările cu care se confruntă NATO pe flancul său estic. Au vorbit, mai exact, despre agresiunea rusă în zona Mării Negre şi contribuţia României la asigurarea securităţii şi stabilităţii în regiunea Mării Negre. De asemenea, au discutat despre importanţa eforturilor României de combatere a corupţiei care subminează instituţiile democratice şi încurajează influenţa malignă a adversarilor". De asemenea, au discutat despre importanţa eforturilor României de combatere a corupţiei care subminează instituţiile democratice şi încurajează influenţa malignă a adversarilor". De asemenea, au discutat despre importanţa eforturilor României de combatere a corupţiei care subminează instituţiile democratice şi încurajează influenţa malignă a adversarilor".
MINCIUNI BOLSEVICE PSD
03 Apr 2019

Tensiune MAXIMĂ între Bruxelles și București! Comisia Europeană discută, mâine, starea statului de drept din România! Comisia Europeana va discuta, miercuri, situatia statului de drept din Romania, potrivit anuntului facut de un purtator de cuvant al sefului CE Jean Claude Junker. Anuntul facut de Comisia Europeana vine pe fondul unor tensiuni tot mai mari intre executivul de la Bucuresti si reprezentanti ai executivului european pe subiectul modificarilor aduse Legilor Justitiei si intentiei de a modifica prin OUG Codurile Penale. "Comisia Europeana trebuie sa actioneze pentru salvarea statului de drept. Colegiul CE va discuta maine (miercuri - n.r.) starea statului de drept in Romania", anunta Mina Andreeva, purtator de cuvant al Comisiei Europene.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine