2019-11-19 00:16

Ministrul Justiţiei a intrat în CONCEDIU de odihnă până în 17 august

 |  13:11
Ministrul Justiţiei a intrat în CONCEDIU de odihnă până în 17 august

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, este în concediu de odihnă începând de luni şi până în 17 august.

Anunţul privind concediul de odihnă al lui Tudorel Toader în perioada 6 - 17 august a fost publicat luni pe site-ul Ministerului Justiţiei.

Tot de luni este în concediu, pentru o săptămână, şi premierul Viorica Dăncilă, care şi-a delegat atribuţiile vicepremierului Paul Stănescu. În urma acestei decizii, preşedintele Klaus Iohannis a sesizat Curtea Constituţională reclamând un conflict juridic preşedinte-premier.

De asemenea, tot luni Ministerul Justiţiei a reluat procedura de selecţie pentru funcţia de procuror-şef al DNA, după ce, la prima selecţie, ministrul Tudorel Toader nu a acceptat niciunul din cei patru candidaţi. Candidaţii pot depune cererile de înscriere până la data de 24 august, în perioada 3-5 septembrie vor susţine interviul cu ministrul Justiţiei, iar în 6 septembrie vor fi anunţate rezultatele selecţiei.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat săptămâna trecută că va propune premierului adoptarea unei Ordonanţe de Urgenţă prin care persoanele care cred ca au fost condamnate în baza interceptărilor ilegale sau a protocoalelor cu SRI să poată cere revizuirea sentinţei. El a spus că o astfel de ordonanţă va fi dată "într-un timp scurt, imediat ce se termină concediile", iar prin aceasta îi va fi dată încredere românului că "justiţia se înfăptuieşte aşa cum cere Constituţia".

"Toţi infractorii au sentimentul că sunt condamnaţi pe nedrept. Nedreptate: stai acolo condamnat, chiar dacă interceptarea nu e legală, dacă-i protocol. Cu privire la interpretarea modificărilor aduse în legătură cu revizuirea unei hotărâri, eu voi propune premierului şi Guvernului adoptarea unei Ordonanţe de Urgenţă. O Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului care să modifice revizuirea ca metodă de reformare a unei hotărâri definitive. Să-i dăm celui care are sentimentul că este condamnat pe nedrept, pe protocoale, pe interceptări nelegale, să-i dăm posibilitatea să se convingă dacă condamnarea lui este dreaptă sau nedreaptă", a declarat Tudorel Toader.

Tudorel Toader cere situaţia delegărilor din DNA

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat duminică seara că este "o idee foarte bună" propunerea ministrului Justiţiei privind adoptarea unei ordonanţe de urgenţă pentru revizuirea sentinţelor şi că Tudorel Toader urmează să facă o analiză o analiză să vadă dacă o astfel de măsură îşi atinge scopul.

Liderul PSD a ţinut să precizeze că Tudorel Toader a dovedit până acum că este "un om curajos, pregătit, care crede într-adevăr în justiţie" şi care "încă are multe lucruri de spus".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-08-06Parerea ta...

T.T
13 Aug 2018

Concediu?A înlocuit 2 butoane la - VÎRF - pt. Gulerele albe, și restul până - JOS - să scârţie din toate ÎNCHETURILE (conf.T.T)
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray