2020-01-25 13:12

Ministrul Justiţiei cere ca el să facă propunerea României pentru funcţiile de PROCUROR EUROPEAN

 |  15:12
Ministrul Justiţiei cere ca el să facă propunerea României pentru funcţiile de PROCUROR EUROPEAN

Tudorel Toader, ministrul justiției, a propus ca el să fie cel care îl numește pe procurorul european, potrivit unui proiect de lege privind instituirea Parchetului European (EPPO), publicat pe site-ul ministerului, potrivit Digi24.

Ministerul Justiţiei a supus dezbaterii publice proiectul de lege privind unele măsuri pentru aplicarea de către România a Regulamentului (UE) 2017/1939 al Consiliului din 12 octombrie 2017 de punere în aplicare a unei forme de cooperare consolidată în ceea ce privește instituirea Parchetului European (EPPO).

Parchetul European va fi responsabil cu anchetarea, urmărirea penală și tragerea la răspundere a autorilor infracțiunilor care aduc atingere intereselor financiare ale Uniunii Europene. Astfel, anchetele vor fi efectuate de către procurorii europeni delegati (PED) situați în fiecare stat membru. Instituția va avea sediul în Luxemburg.

Pentru că Parchetul European trebuie să înceapă activitatea de la 20 noiembrie 2020, se estimează că procurorul-șef european ar urma să fie numit în cursul anului 2018, în timp ce procurorii europeni și procurorii europeni delegați ar urma să fie numiți în 2019.

În cazul României, propunerile pentru funcțiile de procuror ar urma să fie făcute de ministrul Justiției. Mai exact, ministrul Justiției desemnează trei candidați în numele României în vederea numirii, de către Consiliului Uniunii Europene, în funcția de procuror european.

Potrivit propunerilor făcute de Tudorel Toader, interviurile pentru această funcție vor fi realizate de o comisie prezidată de ministrul justiției. Un aspect important care iese în evidență este acela că nicio o altă instituție din România nu va avea vreun rol în cadrul acestei desemnări.

În plus, ministrul justiției va avea și alte atribuții sporite, deoarece în comisia condusă de acesta urmează să facă parte, pe lângă doi reprezentanți din partea Parchetului General și a CSM, doi membri desemnați chiar de ministrul de resort.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-08Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
08 Mar 2018

pana in 2020 mai curge o gramada de apa pe Dunare si multi dintre mafioti se vor ineca chiar in birourile lor de lux cu aer conditionat de unde tot clocesc mizeriile si porcariile Era pe vremuri un film in care unul a fost gasit inecat in Sahara unde nu e nici urma de apa..si medicul legist spune "AM GASiT PLAMANII PLINI DE APA CUM E POSIBIL"...si vine un filozof si explica "VEZI DOMLE LACOMIA,A INGHITIT EL SINGUR TOATA APA DIN AFRICA"
ANONIM
08 Mar 2018

Moldovene mai bine CERE-TE afara din tara cat mai urgent pt ca de 28 de ani in Ro nu a dovedit nimeni mai multa CA TINE ATATA; ipocrizie, demagogie, parvism, tembelism, MAFIOTISM, etc
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine