2019-10-14 11:43

Ministrul Justiţiei, despre mutarea dosarului privind revocarea lui Lazăr: Oare autorul plângerii chiar nu cunoştea regulile de competenţă

 |  15:24
Ministrul Justiţiei, despre mutarea dosarului privind revocarea lui Lazăr: Oare autorul plângerii chiar nu cunoştea regulile de competenţă

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader afirmă, referindu-se la mutarea dosarului în care procurorul general Augustin Lazăr cere suspendarea procedurii de revocare, de la Curtea de Apel Alba Iulia la Curtea de Apel Bucureşti, că instanţa a declinat competenţa soluţionării acţiunii de la domiciliul reclamantului la instanţa din Capitală, întrebându-se dacă autorul plângerii chiar nu cunoştea regulile de competenţă sau pur şi simplu a vrut să mai tragă de timp.

"Instanţa de contencios administrativ a declinat competenţa soluţionării acţiunii procurorului general, de la domiciliul reclamantului către instanţa din Capitală. Oare autorul plângerii chiar nu cunoştea regulile de competenţă sau pur şi simplu a vrut să mai tragă de timp?", se întreabă Toader.

Dosarul în care procurorul general Augustin Lazăr solicită suspendarea procedurii de revocare din funcţie va fi trimis la Curtea de Apel Bucureşti, după ce Curtea de Apel Alba Iulia, unde fusese înaintată acţiunea, a admis, marţi, o excepţie de necompetenţă teritorială. Această excepţie de necompetenţă a fost invocată de Ministerul Justiţiei.

Demersul lui Lazăr a fost criticat de Toader chiar în şedinţa CSM.

"Eu, personal, mi-am exprimat rezerve, le voi exprima şi aici. Judecătorul va decide. Competenţa, cum de s-a dus la Alba Iulia, că procurorul general nu a sesizat pe persoană fizică, o fi având domiciliul acolo sau nu a sesizat ca procuror, Raportul eu nu l-am făcut împotriva procurorului general, că altfel nu eram interesat. Împotriva procurorului general competenţa e de ordine publică vom vedea dacă instanţa îşi menţine sau nu această competenă de jurisdicţie în contencios administrativ”, a afirmat Tudorel Toader.

Ministrul Justiţiei a spus că are rezerve cu privire la faptul că raportul prin care cere înetarea mandatului lui Augstin Lazăr este un act administrativ.

Referindu-se la criticile pe care i le-a adus ministrul Justiţiei cu privire la faptul că a depus o contestaţie în instanţă la Alba Iulia şi nu la Bucureşti, Augustin Lazăr a spus: "Nu mă îndoiesc că domnul ministru a consultat legea şi a văzut că la domiciliul persoanei se depune”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-27Parerea ta...

OARE....
27 Noi 2018

....slugoiul mafiei psd tuDOREL nu cunoaste HOTARÂREA 2 DIN 2012 A CCR SEMNATA SI DE EL prin care se spune ca REZOLUTIILE P.E SI RAPOARTELE MCV SUN OBLIGATORII DE PUS IN PRACTICA. REZOLUTIA P.E. SI RAPORTUL MCV SPUN CA TOATE LEGILE PE JUSTITIE SE ABROGA IAR SCHIMBAREA PROCURORILOR DE RANG INALT INCETEAZA. ACEST PSEUDO-JURIST SLUGOI AL INFRACTORILOR CAND VA FI EVALUAT DE UN COMPLET DE JUDECATA PENTRU TOATE ABUZURILE COMISE IN ULTIMII DOI ANI ?
# COADĂ DE TOPOR
03 Dec 2018

TT : să RSZETĂM TOATĂ LEGISLAŢIA (de la firul ierbii ) dar, sä nu MODIFICÄM NIMIC, NUMAI SUS, UPER, BUTONUL 1 și 2 ....
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray