2020-07-11 18:20

Ministrul Muncii: Şomajul tehnic se prelungește până la 1 iunie

 |  09:49
Ministrul Muncii: Şomajul tehnic se prelungește până la 1 iunie

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat că şomajul tehnic se va prelungi până la data de 1 iunie, iar după acea dată va exista o prelungire doar pentru câteva domenii de activitate. 

“Șomajul tehnic se va prelungi cu siguranță. În primă instanță, se va prelungi până la 1 iunie pentru toate domeniile acoperite și acum, iar de la 1 iunie, doar pentru câteva. E importantă și legea votată în Parlament, dar și opțiunea pe care Guvernul o avem pe baza studiilor epidemiologice, de a canaliza această măsură care totuși este pasivă. Înseamnă că persoana stă acasă, nu lucrează”, a spus Violeta Alexandru la Digi 24.

Aceasta a continuat: “Restul economiei va sprijinită în mod activ ca să-și reia activitatea printr-un pachet de măsuri active, măsuri care să sprijine revenirea în activitate pentru o perioadă de 3 luni, în sumă fixă. Ne gândim să acoperim o parte din costul salarial, undeva între 35%-45%. După 3 luni suma va descrește, pe măsură ce companiile reintră în activitate”. “Noi am trimis banii de două săptămâni, iar angajatorul are obligația să plătească șomajul tehnic în trei zile. Acum facem plăți pentru luna aprilie. Mulţi dintre angajatori au virat banii, dar sunt și oameni care nu au primit și acest lucru este foarte grav. Toți cei care se confruntă cu această problemă trebuie să facă de urgență sesizare la inspectoratele teritoriale de muncă”, a mai afirmat ministrul Muncii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz