2020-04-05 10:52

Ministrul Sănătății: Puțină lume știe asta. Avem de trei ori mai multe procese de malpraxis ca Statele Unite

 |  13:00
Ministrul Sănătății: Puțină lume știe asta. Avem de trei ori mai multe procese de malpraxis ca Statele Unite

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat în cadrul audierii sale, de miercuri, că România are de trei ori mai multe procese de malpraxis decât SUA. Declarația vine ca răspuns la întrebarea deputatului USR, Emanuel Ungureanu, care a vrut să știe când vom avea o lege a malpraxisului.

 "Această lege a malpraxisului este cerută de oamenii de bună credinţă, nu de cei care îşi trimit rezidenţii nepregătiţi în sală şi dau foc la pacienţi, nu la acei medici mă refer eu, ci la cei de bună credinţă. Pe când o lege a malpraxisului?“, a întrebat deputatul Ungureanu. 

Victor Costache a spus că în România sunt mai multe procese de malpraxis decât în SUA. 

 "Vă asigur că este una din priorităţile noastre legea malpraxisului. În momentul de faţă, în România, şi o ştie puţină lume, avem de trei ori mai multe procese de malpraxis ca Statele Unite, de trei ori mai multe procese de malpraxis. Am ajuns ca în multe spitale să practice o medicină defensivă, practic protocoalele sunt lăsate mai pe urmă şi medicii încearcă să fie defensivi pentru a nu fie victima unor procese penale şi lucrul acesta ne va distruge şi mai mult sistemul sanitar. Da, deci trebuie să lucrăm împreună la o lege a malpraxisului. Avem o comisie de Sănătate foarte dinamică şi sper în perioada următoare să avansăm pe acest subiect”, a afirmat ministrul Sănătăţii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-19Parerea ta...

PARAIPAN
19 Feb 2020

Preoteasa este tot un caz de malpraxis??? Sau costache și-a luat banul si este aparat de sterp ???
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine