2020-07-15 15:41

Mircea Drăghici: PSD are datorii din campaniile electorale de şapte milioane euro

 |  14:32
Mircea Drăghici: PSD are datorii din campaniile electorale de şapte milioane euro

Deputatul PSD Mircea Drăghici a declarat, joi, că datoriile partidului din campaniile electorale se ridică la șapte milioane de euro. Social-democratul a precizat că un milion de euro reprezintă contravaloarea sediului din Kiseleff.

"În 2010, când am fost numit trezorier al partidului aveam peste 10.500.000 euro datorii rămase din campaniile electorale precedente. Astăzi, datoriile sunt (...) undeva la șapte milioane de euro, dintre care un milion de euro este contravaloarea sediului din Kiseleff 10, pe care urmează să-l achiziționăm, așa se înregistrează contabil contractul de vânzare-cumpărare. Practic, noi am scăzut cu patru milioane și jumătate din datorii", a declarat Mircea Drăghici la sediul AEP, potrivit Agerpres.

Chestionat dacă PSD are conturi blocate, deputatul a spus că „din păcate, sunt unii executori judecătorești care, în opinia noastră, respectă mai puțin legea”.

„De aceea, am fost nevoiți să facem și sesizări penale în unele din cazuri. Judecata pe fond ne-a dat dreptate. Le-am deblocat (conturile — n.r.), dar în continuare vin alți executori de la o zi la alta pe filiale din țară și se înscriu pe conturile noastre de la centru ca să ne poprească veniturile. Ne este dificilă activitatea și încercăm să le rezolvăm pe toate. Ideea este că în 2010 (...) aveam nouă popriri în curs și inclusiv sechestrul pe o parte din bunuri. Astăzi, situația financiară a partidului este cu mult mai bună — poprirea este una singură instituită acum trei zile și este în curs de soluționare până la sfârșitul săptămânii", a afirmat Mircea Drăghici.

Acesta a mai spus că Statutul PSD ar trebui modificat, astfel încât un membru de partid care nu cotizează între trei şi saşe luni să fie suspendat sau exclus din partid.

"Intenționez până la congres să încerc și această chestiune (să amendez Statutul în sensul acesta — n.r.). (...) Cel puțin atât, dacă nu chiar suspendarea din partid, să nu poți să te înscrii ca și candidat pe locurile interne de conducere, dar și candidat în competițiile cu alte partide politice sau alți candidați", a precizat deputatul Mircea Drăghici.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-08-13Parerea ta...

ANONIM
13 Aug 2015

NUMAI UN NEISPRAVIT POATE CHELTUI INUTIL BANII PE CARE NU-I ARE. ATUNCI CE SA ZICEM DE PSD CA E O ORGANIZATIE INFRACTIONALA DE CRIMA ORGANIZATA ce are ca membri numai penali, puscariabili, ticalosi, tradatori, mafioti etc...............
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz