2019-07-15 21:39

Mișcarea România Împreună BOICOTEAZĂ referendumul pentru familie

 |  17:50
Mișcarea România Împreună BOICOTEAZĂ referendumul pentru familie

Mișcarea România Împreună respinge referendumul pe tema definirii familiei în Constituţie, anunţă formaţiunea condusă de Dacian Cioloş într-un comunicat.

"Mișcarea România Împreună (RO+) recunoaște dreptul cetățenilor români de a iniția, cu respectarea legii, inițiative legislative care pot produce modificări constituționale sau ale legii. În același timp, Mișcarea România Împreună respinge orice tip de referendum care ar limita libertățile, drepturile și egalitatea în drepturi", se arată într-un comunicat RO+.

"România se construiește împreună, nu împotriva unor membri ai societății și nicidecum în beneficiul unor politicieni cu agende ascunse.

Referendumul nu aduce niciun sprijin suplimentar familiilor din România. Problemele reale țin de dezbinarea societății și a familiei. Declinul demografic este o realitate dureroasă. Familiile sunt destructurate de emigrație și de sărăcie, de politici publice proaste, de lipsa accesului la servicii de sănătate sau de educație de calitate.

Dacă vrem să susținem familia, să încurajăm căsătoriile și natalitatea, ar trebui să ne uităm la condițiile în care tinerii căsătoriți pot cu adevărat întemeia o familie, la copiii care trebuie să crească în condiții decente, fără ca unul sau amândoi părinții să ia calea pribegiei. Din păcate, aceste lucruri nu au fost abordate cu măsuri concrete și cu efect pozitiv asupra famillilor.

Buna credință a celor care au semnat pentru organizarea acestui referendum este instrumentată politic și populist, printr-o abordare pe care Mișcarea România Împreună nu o poate susține.

Considerăm că, prin instrumentarea lui politică, acest referendum este o manifestare care riscă să dezbine profund societatea românească în următorii ani, într-o perioadă în care avem nevoie mai mult ca oricând de încredere unii în ceilalți și de proiecte prin care să construim împreună.

Pentru aceste motive, poziția RO+ este să nu gireze, prin participare, acest referendum", se mai precizează în comunicat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-12Parerea ta...

ANONIM
12 Sep 2018

Normal ca se opun ei fiind homalai care iubesc popoul si urasc femeile
VASILICA RASTAMAN
12 Sep 2018

Stiti ce inseamna ca "Mișcarea România Împreună BOICOTEAZĂ referendumul pentru familie"? Inseamna ca un securist (Ciolos), hai sa zicem doi cu Barna, a primit ordin sa vorbeasca impotriva; numai ca dracii deja si-au dat in stamba ani de zile, cu sute de articole, inclusiv ale securistilor in cauza, strangeri de semnaturi cu fanfara si sprijin din partea tuturor partidelor politice, etniilor si masoneriilor. Apropo, PSD a fost ultimul care si-a asumat-o (nu inseamna ca nu a vrut, inseamna doar ca a fost un proiect de suflet al Securitatii, adica inclusiv Ciolos si Barna).
NEGRO
12 Sep 2018

Sunt de acord cu reprezentantii Partidului Romania impreuna! Poporul roman de milenii si-a construit familii solide, bazate pe sentimente puternice si morala sanatoasa. Vin acum doi unchesi corupatori de minore (i-am numit pe banditii Dragnea si Tariceanu) sa ne impuna in mod ipocrit subrezenia fiintei lor. Ei nu stiu ca Tara este in pragul falimentului economic, ca industria carnii e distrusa din pricina incompetentei si a urii lor fata de poporul care le-a acordat incredere. Acum vor sa arunce in vant inca 45 de milioane de euro din bugetul national pentru aceasta fudulie: familia morala este pentru ”prosti”. Ei, cleptocratii care au puterea pot sa-si bata joc de legi, de morala, de naivii care i-au ales. Cam asta doresc ”bulgaroiul cu ceafa groasa” (Liviu Nicolae Dragnea) si ”grecoteiul cu nas subtire” (Calin Popescu Anton Tariceanu). Stiu ei ca Referendumul pentru morala celorlalti nu va fi validat? Pentru ca romanii adevarati nu se lasa dusi de nas de doua taraturi ajunse prin coruptie politica acolo unde nu trebuie. Va mai fi viata si dupa dezmatul si marea crapelnita ale PSD-ALDE. Atunci sa vedem pe unde scot camasa aceste otrepe tradatoare si sfidatoare a legior si suferintelor fara precedent ale poporului care le-a dat girul servirii si ei si-au batut joc. O mai petrecem si pe asta desi Tara are nevoie de economie, de justitie, de infrastructura si mai ales de viitor. Iar ei le arunca pe toate peste bord. Caci asta e pohta ce-au pohtit! Jos prostanacii, ticalosii, imoralii, ipocritii, coruptii si dezmatatii! Jos PSD-ALDE!
MILIOANE DE BALOTURI
16 Sep 2018

au fost stocate etajat, formând adevărate piramide înalte de 10-12 metri, acoperite de plasă din plastic, care ocupă zeci de hectare. Din baloturi a curs ani de zile o zeamă otrăvitoare, care s-a infiltrat în subsol şi în pânza freatică, spre disperarea locuitorilor din zonele de stocare. O parte din aceste gunoaie vor lua acum drumul gropilor de gunoi din România, fără nicio garanţie cu privire la ceea ce conţin. Se spune că din gunoaie a curs fracţia umedă, ele fiind acum uscate. La prima ploaie lucrurile se schimbă. Ne întrebăm dacă Ministerul Mediului este de acord ca România să devină destinaţie a gunoaielor din alte ţări, în condiţiile în care procesoarea deşeurilor româneşti este într-o mare suferinţă. Iar dacă ministerul este de acord, cetăţenii cu siguranţă nu vor aşa ceva. O interpelare a unui grup de senatori M5S arată că transportul spre România este pregătit, dar italienii nu vor ca deşeurile să fie depozitate nici măcare pentru câteva zile pe cheiul portului Pozzuoli.
UNDE VA AJUNGE GUNOIUL
16 Sep 2018

made in Napoli? Firmele au indicat deja societăţile însărcinate cu eliminarea deşeurilor în străinătate şi este de-ajuns să faci o căutare pe internet pentru a înţelege că nu este sigur că baloturile vor ajunge întotdeauna pe mâini bune, mai scrie Il Mattino. Loturile 5 şi 6 au fost câştigate de asocierea temporară de firme formată din Vibeco srl/Bm service srl/Sirio Ambiente şi Consulting srl, care se va ocupa de eliminarea unei părţi a gunoiului de către o firmă spaniolă şi a unei alte părţi de către Eco Sud, o firmă cu sediul social în Bucureşti, România, care posedă patru gropi de gunoi, două situri de compostare şi două instalaţii de selecţie. Una dintre gropile de gunoi ale grupului Eco Sud, cea din Craiova, a fost controlată prin intermediul unei societăţi luxemburgheze, de regele gunoaielor romane, Manlio Cerroni, şi a făcut obiectul unei anchete judiciare.
POTRIVIT UNEI SERII
16 Sep 2018

de anchete jurnalistice a mass-mediei româneşti, în spatele Eco Sud ar fi şi Ninel Caval legat de fraţii Pileri, implicaţi în urmă cu câţiva ani într-o anchetă judiciară fiind asociaţi ai lui Massimo Ciancimino, mai scrie Il Mattino. Massimo Ciancimino este fiul fostului primar din Palermo, „don” Vito Ciancimino, personaj legat de clanul corleonezilor din Cosa Nostra. Pentru lotul 2 (Taverna del Re), deşeurile vor fi duse pentru a fi eliminate la o groapă de gunoi din Oborishte, Bulgaria, pentru lotul 4 (depuratorul din Marcianise) deşeurile vor fi expediate în Portugalia, iar lotul 8 (Avellino, Eboli) va ajunge tot în Portugalia. Ce se află în eco-baloturi? După 9 ani – informează experţii – eco-baloturile sunt deja „mumificate” şi din deşeu a rămas numai aşa-numita „fracţie uscată”, în timp ce partea organică s-a scurs în timp. Din punct de vedere a puterii calorice sunt un combustibil optim pentru incenerator, chiar dacă – potrivit sentinţei Tribunalului din Napoli din 4 noiembrie 2013 – compoziţia lor la intrarea în instalaţiile de tratament era de „calitate foarte proastă”. Privind natura materialului tratat pentru formarea eco-baloturilor, au existat „nenumărate procese-verbale de contestare pentru deşeuri neconforme”, circa 8.000 între anii 2000 şi 2004, care au relevat printre altele prezenţa de „şalupe întregi, jumătăţi de maşini, dispozitive de luptă, carcase de animale”.
INTERPELARE M5S
16 Sep 2018

Operaţiunea de ducere a deşeurilor în România este iminentă! Acest lucru se înţelege dintr-o interpelare din Comisia de Mediu a Senatului semnată de un grup de senatori Movimento 5 Stelle, referitoare la descărcarea temporară de deşeuri în portul din Pozzuoli (Napoli). Act nr. 3-02621 (în Comisie) Publicat pe 25 februarie 2016, în şedinţa nr. 582 NUGNES , PUGLIA , MORONESE , PAGLINI , DONNO , BUCCARELLA , CAPPELLETTI , SERRA , TAVERNA , CASTALDI – Către miniştrii mediului şi tutelei teritoriului şi mării, bunurilor şi activităţilor culturale, turismului şi infrastructurilor şi transporturilor. Având în vedere că: De la organele de informare online din 18 februarie am înţeles că o navă comercială română trebuie să descarce eco-baloturi cu deşeuri provenite din Angri şi cu destinaţia România, pe istoricul Dig Caligoliano din Pozzuoli (Na), în spatele centrului istoric şi a celebrului Rione Terra. Privind cazul eco-baloturilor din Portul din Pozzuoli, am aflat despre desfăşurarea unei discuţii care s-a ţinut în dimineaţa de 18 februarie în sediul Căpităniei Portului la dorinţa comandantului Gărzii de Coastă, care a convocat conducerea, Primăria, Regiunea, ASL, Arpac, lucrătorii portuari şi Agenţia Vamală. În centrul discuţiei care a durat peste două ore s-a aflat cererea unui armator român de a utiliza Digul Caligoliano pentru a putea efectua operaţiuni de încărcare şi descărcare de eco-baloturi de deşeuri provenite din Angri (provincia Salerno), cu destinaţia România. Operaţiunile ar necesita cel puţin un an de muncă, cu o medie de două încărcări lunar, fiecare încărcare ar dura trei zile şi trei nopţi, cu utilizarea a cel puţin 30 de tiruri de fiecare dată.
PRIMARUL SE PARE
16 Sep 2018

că i-a transmis deja în scris Comandantului Portului părerea contrară, şi se speră a întregului consiliu, adică absoluta indisponibilitate a Primăriei de a-şi da acordul pentru o asemenea operaţiune. Tranzitul a 30 de tiruri de fiecare dată timp de trei zile şi trei nopţi de două ori pe lună ar genera cu siguranţă impact asupra traficului automobilistic deja congestionat din centrul istoric din Pozzuoli, care tocmai a fost recondiţionat. (…) Deşi se declară în cererea de autorizare că este vorba de deşeuri stabilizate, ştim cu certitudine că în prezenţa ploii se generează importante cantităţi de scurgeri (vezi eco-baloturi în depozite temporare şi activităţi de recoltare şi eliminare a scurgerilor); (…)Cerem Ministerelor Mediului, Bunurilor Culturale şi Infrastructurilor şi Transporturilor să informeze: – dacă faptele expuse corespund adevărului; – dacă miniştrii intenţionează să se activeze, în limitele propriilor atribuţii, la autoritatea competentă, pentru a se exprima o opinie negativă privind autorizarea, care să susţină dorinţa Primăriei din Pozzuoli. Este important să avem răspunsuri certe şi imediate privind această situaţie. Text integral al interpelării de pe site-ul Senatului italian. Firma Eco Sud
FIRMA ECO SUD SRL
16 Sep 2018

este firma care se va ocupa de transportul şi prelucrarea gunoaielor de la Napoli în România. De-a lungul anilor, numele firmei a apărut în numeroase anchete. Gunoiul este un domeniu predilect de activitate al criminalităţii organizate. Potrivit informaţiilor publicate de presa românească, în spatele Eco Sud se află controversaţi oameni români de afaceri şi mai mulţi cetăţeni italieni, bănuiţi că ar avea legături cu mafia italiană. În 2014, italianul care gestiona groapa de gunoi Glina, cea mai mare groapă de gunoi din Europa, a fost extrădat la Roma, acuzat fiind de spălare de bani şi evaziune fiscală, în interesul Mafiei. sursa: nasul.tv
ANONIM
17 Sep 2018

Art. 271 Noul cod civil ,,Căsătoria se încheie între bărbat şi femeie prin consimţământul personal şi liber al acestora." ?
ANONIM
17 Sep 2018

Constituția României ARTICOLUL 48 ,,(1) Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor." ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray