2019-10-23 21:32

MODIFICAREA pe care PSD o pregătește membrilor cu PROBLEME PENALE

 |  18:10
MODIFICAREA pe care PSD o pregătește membrilor cu PROBLEME PENALE

Pe lângă restructurarea Guvernului şi organizarea unui congres, social-democraţii pregătesc încă o decizie importantă. PSD vrea să îndulcească criteriile de integritate pentru membrii săi. Liderii formaţiunii sunt gata să modifice Statutul partidului pentru a le permite membrilor cu probleme penale să rămână în funcţii politice.

„Schimbarea ar fi foarte simplă: până nu eşti condamnat definitiv nu îţi pierzi calitatea nici de lider, funcţia pe care o deţii sau membru de partid. Suntem foarte solidari cu colegii noştri care păţesc astfel de lucruri. Au fost perioade când am avut aproape 94% dintre primarii PSD într-o formă de anchetă ANI, DNA şamd. A fost pur şi simplu urgie vizavi de colegii noştri”, a declarat pentru Digi24 Codrin Ștefănescu, secretar general adjunct al PSD.

O astfel de schimbare este susţinută şi de către social-democraţii din Parlamentul European.

„E o propunere care se încadrează în Directiva europeană 334 din 2016 care spune că fiecare persoană poate beneficia de prezumţia de nevinovăţie până la condamnarea de către un judecător”, a explicat Viorica Dăncilă, europarlamentar PSD.

Actualmente, în „Statutul” postat pe site-ul PSD se prevede că social-democraţii ar trebui să se suspende din partid sau din funcţia deţinută în cadrul acestuia ori din funcţiile politice sau administrative obţinute prin susţinere politică, dacă sunt incompatibili sau dacă sunt cercetaţi pentru comiterea unei infracţiuni pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală împotriva lor.

Există însă şi social-democraţi care spun că nu înţeleg urgenţa unei astfel de modificări.

„Aceste lucruri despre care nu am auzit până acum, nici despre intenţia domnului Codrin Ştefănescu de a deveni reformator al Partidului Social Democrat. Nu cred că putem vorbi aici de modificări ale Statutului care trebuiesc făcute de urgenţă”, spune Dumitru Buzatu, președintele PSD Vaslui.

„Fiecare poate să pună pe masă ce idee crede că este bună şi după dezbatere să vedem cine îşi asumă aceste idei”, este de părere Robert Cazanciuc, fost ministru al justiției.

Tema modificării Statutului PSD va fi discutată pentru prima dată în cadrul Comitetului Executiv de luni.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-01-06Parerea ta...

PARAIPAN
06 Ian 2018

MADAME DANCILA UITA CA PINA LA PROBAREA NEVINOVATIEI FIECARE ACUZAT ESTE UN INFRACTOR . BELITZI OCHII MAI BINE D-NA LA CE S-A INTIMPLAT IN ALE TARI CU O DEMOCRATZIE MULT MAI CREDIBILA CA A ROMANIEI . TOTI SI-AU DAT DEMISIA CIND AU FOST ACUZATI DE CEVA . DRAGNEA ??? TARICEANU ???
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray