2020-01-29 05:35

Monica Macovei a depus la Parchetul General o plângere penală împotriva lui Victor Ponta, Titus Corlăţean şi Bogdan Stanoevici

 |  07:24
Monica Macovei a depus la Parchetul General o plângere penală împotriva lui Victor Ponta, Titus Corlăţean şi Bogdan Stanoevici

Europarlamentarul Monica Macovei a declarat, miercuri, că a depus la Parchetul General o plângere penală şi un denunţ penal prin care solicită "anchetarea de urgenţă" a premierului Victor Ponta, miniştrilor Titus Corlăţean şi Bogdan Stanoevici, precum şi a preşedinţilor secţiilor de votare din străinătate.

Monica Macovei a invocat trei articole din Codul penal, referitoare la împiedicarea drepturilor electorale, abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu.

"Azi am depus la Parchetul General, evident domnului procuror Tiberiu Niţu, procur şef al Parchetului General, o plângere penală şi un denunţ penal, deci atât în nume propriu, cât şi în numele cetăţenilor României, prin care solicit anchetarea de urgenţă şi în mod imparţial şi independent a următorilor: Victor Viorel Ponta - prim-ministru şi candidat la alegerile prezidenţiale, Titus Corlăţean - ministru al Afacerilor Externe, Bogdan Stanoevici - ministru delegat pentru românii de pretutindeni şi preşedinţii secţiilor de votare din străinătate, care au împiedicat dreptul la vot şi toate celelalte persoane vinovate de împiedicarea la vot a românilor, pentru comiterea următoarelor trei infracţiuni: împiedicarea drepturilor electorale, prevăzută de art. 385 din Codul penal, care se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la trei ani, abuzul în serviciu prevăzut de art. 297 alin. 1 din Codul penal şi neglijenţă în serviciu prevăzută de art. 298 din Codul penal", a afirmat Monica Macovei, în cadrul unei conferinţe de presă.

Europarlamentarul a mai spus că solicită procurorului general să rezolve această plângere "de îndată şi cu imparţialitate".

În plângerea adresată procurorului general, Monica Macovei a menţionat că a cerut Biroului electoral pentru străinătate să-i comunice procesele verbale întocmite de birourile electorale ale secţiilor de votare din străinătate, dar că acest lucru i-a fost respins.

Monica Macovei a ţinut să precizeze că este dispusă să fie la dispoziţia cetăţenilor români care au votat în străinătate şi care vor să-şi apere drepturile în instanţă, ea putând să-i reprezinte pro bono.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-11-06Parerea ta...

PROBLEMA SE PUNE...
06 Noi 2014

... CA LA FOTBAL: NU DACA CASTIGA PONTA, CI CAT DE TARE (RUSINOS) IL BATE PE MALACUL SHRECK (IOHANNIS-ONANIS)? DOAR CU 52% LA 48%, CEEA CE AR ECHIVALA CU 1-0 SAU 2-1?? SAU, CUM INDICA ULTIMUL TREND: 58% (SAU CHIAR PESTE 60%) LA 42% (SAU CHIAR SUB 40%), ADICA RUSINOS RAU, DE TOT (ECHIVALEAZA, IN TERMENI FOTBALISTICI, CU 5-0 SAU 6-0 PT. PONTA!), TINAND CONT SI DE ULTIMELE GAFE, DE PROPORTII, ALE MALACULUI (MACACULUI) IOHANNIS, "INCUNUNATE" DE REFUZUL LASH, DE PARTICIPARE, CU PONTA FATA IN FATA, LA DEZBATERILE TELEVIZATE? SA RECAPITULAM DOAR CATEVA GAFE: MALACUL E "POLITRUC" - INCULTURA!!! (INSEAMNA ACTIVIST POLITIC, SOVIETIC, ANII '50-'60); "JUDETUL" DEVA (INCULTURA!!!), VARZA LA GEOGRAFIA ROMANIEI!; NU NEGOCIAZA CU FEMEI, NICI CU VREUNUL DIN CANDIDATII PERDANTI (GAFA POLITICA ULUITOARE!); E LASH: NU VINE LA CONFRUNTAREA CU PONTA! SI VOR CONTINUA... PT. CA E PREA PROST SI CORUPT (SI "NITEL", CRIMINAL NEONAZIST), GANGAVUL MALAC, IOHANNIS-ONANIS!!!
MARINELU
06 Noi 2014

Baba comunista s-a sclerozat complet.
INCOGNITO
06 Noi 2014

E, pur şi simplu, penibilă! Mai bine s-ar duce să mai tragă nişte "gâturi" de Johnnie Walker, "ceaiul" ei, preferat! Aşa, de "consolare" pt. că i-a respins C.C.R.-ul contestaţiile şi o să-i respingă şi DNA-ul, plângerile aberante...
E DOAR O BABă, NIMIC MAI MULT
06 Noi 2014

Marinelu are dreptate: bufniţa beţivă, cu breton, e doar o babă băsistă, sclerozată, nimic mai mult! :-)
CONCLUZIONA,
06 Noi 2014

cei TREI intr-UNUL :)))
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine