2020-08-13 06:05

Monica Macovei a plecat din PDL. Blaga: Oricum avea să fie radiată din partid

 |  21:01
Monica Macovei a plecat din PDL. Blaga: Oricum avea să fie radiată din partid

După o lună de la anunţarea candidaturii pentru prezidenţiale, Monica Macovei şi-a anunţat, marţi, demisia din PDL și a susținut că reacția sa vine în urma acțiunilor democrat-liberalilor și a deciziei de a-l susține pe Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale din noiembrie. În replică, Vasile Blaga a declarat că dacă nu ar fi demisionat, Macovei ar fi fost radiată din partid.

Macovei şi-a motivat decizia prin existenţa unor înţelegeri ascunse care există în PDL, adăugând că, în opinia sa, Klaus Iohannis, candidatul susţinut de PDL, nu poate reprezenta dreapta la prezidenţiale.

„Astăzi demisionez din PDL. Nu este un gest pripit, am reflectat mult la această decizie. Cred că ceea ce se întâmplă astăzi în PDL este greșit și din acest motiv am decis să demisionez. Se fac în PDL tot felul de înțelegeri de la o zi la alta. Ne-am trezit în PDL cu un candidat care nu este al PDL, care nu a prezentat o viziune pentru România, care nu a avut niciodată ca prioritate statul de drept, nu a făcut niciodată nimic în mod real pentru aceste valori în care eu cred. Știm că în ultimii ani Iohannis a făcut înțelegeri atât cu Ponta, cât și cu Voiculescu. Este denumit premierul Grivco, cel propus de PSD și Voiculescu pentru a fi premier. Asta din nou ne arată că nu crede în statul de drept și în anticorupție și nici în viitorul spre Vest al României. (...) Eu nu cred că reprezintă dreapta și de aceea nu sunt în ACL și plec (..) și din PDL. Iohannis nu a dovedit că este de dreapta, nu a dovedit că apără statul de drept și vrea anticorupție”, a subliniat Macovei.

Combinaţii de culise

Europarlamentarul a apreciat că unii lideri ai PDL „au fost mai interesați de combinațiile de culise decât de binele partidului și de binele țării”. Monica Macovei a ținut să le mulțumească „oamenilor cinstiți din PDL”, despre care susține că nu se desparte odată cu plecarea din partid. „Le mulțumesc foarte mult celor din PDL alături de care și în campanii electorale am fost și la greu în bătălii pentru apărarea legii și a statului de drept puse deseori în pericol de PSD și de baronii PSD care nu vor să fie cercetați, care nu vor DNA, care nu vor anchete, care nu vor condamnări. (...) Sunt mulți prieteni și oameni cinstiți în PDL și am fost împreună alături. (...) E greu să te desparți de oamenii cinstiți alături de care ai lucrat și, din acest punct de vedere, nu mă despart de acești oameni”, a afirmat europarlamentarul.

Macovei a anunțat că nu intenționează să se înscrie în nici un alt partid politic și a apreciat că România este pregătită să aibă un președinte independent.

„Un președinte independent prezintă garanția că România va merge spre Vest, că România rămâne în NATO în UE, că modelele politice ale României nu sunt nici China, nici Federația Rusă, așa cum încearcă Ponta astăzi să ne inducă”, a mai spus europarlamentarul, citat de Agerpres.

Cine o susţine pe Macovei: Vladimir Tismăneanu, Andrei Gheorghe

Pe de altă parte, Monica Macovei are şi anumiţi susţinători din sfera publică, doi dintre ei fiind Vladimir Tismăneanu şi Andrei Gheorghe. Monica Macovei a postat pe pagina sa de Facebook un video în care istoricul Vladimir Tismăneanu afirmă că o susţine pe Monica Macovei în cursa pentru Cotroceni. La rândul său, şi Andrei Gheorghe a postat pe pagina sa de Facebook un scurt video în care anunţă că o va vota pe Monica Macovei: „Votez un singur om”, anunţă Gheorghe.

Blaga nu se bucură

Dar demisia ei nu a rămas fără ecou. Vasile Blaga a declarat referitor la demisia Monicăi Macovei că, dacă nu ar fi plecat din partid, oricum avea să fie radiată din PDL: „Eu nu mă bucur de plecarea nimănui din partid. Doamna Monica Macovei avea de ales până la urmă. Dacă nu și-ar fi dat demisia și și-ar fi înscris candidatura, urma să fie radiată din partid. Dânsa, dacă dorea să participe în primul rând în competiția internă din partid, se putea înscrie, iar dacă ar fi câștigat-o se putea înscrie și în cealaltă competiție din Alianța Creștin Liberală”, a precizat Blaga, potrivit B1 TV. Totodată, Vasile Blaga a opinat că PDL şi-a desemnat „în cel mai democractic mod cu putință candidatul la președinție, Klaus Iohannis” şi a subliniat că partidul pe care îl conduce „a apreciat-o pe doamna Monica Macovei și a susținut-o de oricâte ori a fost nevoie cu toate forțele”, a pus Blaga.

Turcan: Este bine că s-a clarificat situaţia

La rândul său, Raluca Turcan a spus că demisia Monicăi Macovei are rolul de a clarifica situaţia plecării acesteia, după ce a anunţat că va candida independent.

„E bine că s-a clarificat situația, că și-a ales drumul și nu mai produce confuzie. Din păcate, cu cât sunt mai mulți candidați care se revendică a fi de dreapta, cu atât mai bine pentru Ponta. Cu intenție sau fără, logica votului asta arată. Noi avem un candidat ales DEMOCRATIC, cu care putea să intre și ea în competiția internă și ulterior în cea din ACL. PDL a făcut foarte mult pentru Monica Macovei, dar ea a preferat să aibă un alt drum într-un moment de răscruce. Trebuie să învețe că regulile și principiile pe care le cere altora, i se aplică și ei”, a scris Turcan marți într-o postare pe Facebook.

Europarlamentarul PDL Monica Macovei și-a anunțat marți demisia din partid și a susținut că reacția sa vine în urma acțiunilor democrat-liberalilor și a deciziei de a-l susține pe Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale din noiembrie. Ea a afirmat că unii lideri ai PDL „au fost mai interesați de combinațiile de culise decât de binele partidului și de binele țării”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-09-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz