2020-07-14 08:04

Monica Macovei: Tăriceanu mi-a cerut, când era premier, să-l informez când se fac anchete care privesc un ministru

 |  10:54
Monica Macovei: Tăriceanu mi-a cerut, când era premier, să-l informez când se fac anchete care privesc un ministru

Europarlamentarul Monica Macovei a declarat, duminică seara, la B1 TV, că atunci când era ministru şi DNA începuse anchetarea lui George Copos, premierul de la acea vreme, Călin Popescu Tăriceanu i-a cerut ”să găsească o cale prin care să fie informat că se fac anchete care privesc un ministru”.

Monica Macovei a afirmat că atunci când DNA a anchetat primul politician de rang înalt, vicepremierul de atunci, George Copos, premierul Călin Popescu Tăriceanu i-a spus, în Guvern, că vrea să fie informat de aceste cazuri.

”Am avut această discuţie în Guverm, când s-a făcut DNA. Primul politician de rang înalt pe care DNA l-a anchetat a fost prim-viceministrul Copos, care era în guvern cu noi. La prima şedinţă de Guvern, când a apărut informaţia în presă despre Copos, că este chemat la DNA, Tăriceanu mi-a spus<< Monica, trebuie să găseşti o cale prin care eu să fiu informat că se fac investigaţii împotriva unui ministru, sau împotriva unui alt politician de rang înalt>>. Şi eu am spus: Nu, nu veţi fi informat”, a afirmat Monica Macovei.

”Aceasta este problema, unde se duc informaţiile. Informaţiile se duc doar la procurori”, nu la premier, sau la miniştri, a completat europarlamentarul.

Monica Macovei a mai afirmat că discuţia, care s-a purtat în şedinţa de Guvern a durat destul de mult, ”pe un ton ridicat”.

”Unii mai ţipă. Ţipau toţi, la un moment dat”, a susţinut Monica Macovei, despre acel moment.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-03-02Parerea ta...

ISTIRICA
02 Mar 2015

Unde ai fost 10 ani cind fura Udrea ? Sau cind era in guvernul Boc ? Sau cind fura cu aprobarea lui Basescu ? Sau cind Bica era cu Vintu ?
MANIX
03 Mar 2015

Dar cand te cinstea Tariceanu la el in cabinet cu 200 de Chevas ,era de baiat bun ,nu ?
MARINELU
03 Mar 2015

Esti o z.dreanta comunista.
CROCODILUL FLAMAND
03 Mar 2015

BABAKLOANTZAGHERGHESCU.....AKA MAKOVEI>>>>A LINS KILOTZII UDROAICEI>>>SI FACE PE NEVINOVATA>>>SIKKTIRRRR JEG PENAL>>>MARE CARACTER,DAR PUTE A KAKAT LA BOT>>>SEAMANA CU MIROSUL DE LA KILOTII SI TAMPOANELE DE LA KURUL UDROAICEI
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz