2020-02-26 19:26

Moscova, sufocată de fum

 |  18:13
Moscova, sufocată de fum

Zeci de zboruri au întârzieri iarîngrijorarea privind sănătatea publică este în creştere la Moscova, din cauzafumului persistent generat de incendiile de vegetaţie care au ajuns până la periferie. Ministerul pentru Situaţii deUrgenţă a anunţat că incendiile vor continua să se extindă, din cauza caniculei.Mai multe ţări au emis avertismente de călătorie pentru cetăţenii care vor sămeargă în Rusia şi au restrâns activitatea ambasadelor de la Moscova sau chiarle-au închis.

ÎnMoscova, nivelul monoxidului de carbon în fumul degajat de incendii este deşase ori mai mare peste pragul de siguranţă. Mulţi oameni care ies pe stradăpoartă măşti din cauza aerului irespirabil, încărcat de fum.

Sistemelede filtrare din clădiri nu mai pot face faţă. Şoferii circulă în continuare culuminile aprinse, în plină zi. 2.000 de pasageri au rămas blocaţi pe aeroportulinternaţional Domodedovo din Moscova, dincauza vizibilităţii reduse. Numeroase curse aeriene au fost anulate.

Ministerulpentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că incendiile vor continua să se extindăspre vest, din cauza caniculei care afectează ţara de mai bine de o lună.

Peste7.000 de militari luptă cu flăcările, alături de zeci de mii de pompieri. Sâmbătă,aproape 200.000 de hectare de păduri ardeau. Potrivit bilanţului oficial, 52 depersoane au murit în incendiile care au devastat numeroase sate, iar alţi 4.000de oameni au rămas fără adăpost. Autorităţile au recunoscut şi că două bazemilitare au ars, la 29 iulie, în regiunea Moscova.

Italia şi Franţa vin în ajutorulRusiei

Franţava trimite un avion pentru a ajuta autorităţile ruse în lupta împotrivaincendiilor de pădure, în timp ce Italia a propus trimiterea "mai multoravioane suplimentare", în afară de alte două pe care le-a trimis deja.

Întretimp, Germania şi-a închis ambasada din Moscova şi le-a cerut cetăţenilor săisă renunţe la călătoriile neimportante în zonele afectate. Departamentulamerican de Stat şi-a avertizat cetăţenii cu privire la deplasările în Rusia şile-a cerut să ia în considerare problemele de sănătate pe care le creeazăpoluarea atmosferică. Israelul şi-a sfătuit diplomaţii să părăsească temporar zoneleacoperite de fum. La rândul lor, ambasadele Canadei şi Poloniei la Moscova auînceput să-şi evacueze personalul şi pe membrii familiilor corpului diplomatic.Autorităţile bulgare, britanice şiitaliene au luat măsuri similare.

Dezastrul din Rusia scumpeşte pâinea

Unul dintre principalii producătorimondiali de cereale, Rusia, a anunţat săptămâna trecută o suspendare temporarăa exporturilor de grâu, motivând decizia prin faptul că seceta a afectat gravrecolta. Anunţul a dus la creşterea preţului grâului pe piaţa mondială.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-04-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine