2019-08-19 05:01

Moţiunea de cenzură a PICAT: Guvernul Grindeanu rămâne în funcţie

 |  15:52
Moţiunea de cenzură a PICAT: Guvernul Grindeanu rămâne în funcţie

Moţiunea de cenzură depusă de PNL şi susţinută în Parlament de USR şi PMP nu a trecut la votul Parlamentului. De menţionat că parlamentarii PSD au asigurat cvorumul, dar nu au votat.

Conform unor surse parlamentare citate de News.ro, s-au înregistrat 161 de voturi ”pentru”, 8 voturi ”împotrivă”, iar 33 au fost anulate.

Pentru căderea Guvernului, erau necesare voturile favorabile a 233 de parlamentari.

Votul a fost secret, exprimat prin bile.

Parlamentarii PSD, ALDE şi UDMR s-au abţinut de la vot.

Deputaţii şi senatorii care au semnat moţiunea nu mai pot iniţia, în aceeaşi sesiune, o nouă moţiune de cenzură, cu excepţia cazului în care Guvernul îşi angajează răspunderea în Parlament.

Moţiunea a fost semnată de parlamentarii PNL şi USR şi susţinută şi de PMP.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-02-09Parerea ta...

CE INSEAMNA
08 Feb 2017

Marii nostrii politicieni s-au gandit ca ar fi la moda sa-si asume raspunderea pentru orice "porcarie" inventata de ei. Asa ca m-am gandit sa caut putin prin legislatia noastra sa vad ce "hidosenie" mai este si asumarea asta a raspunderii. De fapt pe mine ma intereseaza sa vad in ce fel "raspund" si care ar fi pedepsele. Raspunsul l-am gasit in Constitutia Romaniei insa nu e nici pe departe ceea ce ma asteptam.
CE PREVEDE
08 Feb 2017

mai exact aceasta situatie? Guvernul isi poate angaja raspunderea in fata Parlamentului si Senatului pentru un proiect de lege sau o declaratie. Dupa acest moment contestatarii legii au la dispozitie 3 zile pentru a depune o motiune de cenzura impotriva guvernului care a propus legea. Daca motiunea de cenzura este adoptata cu majoritatea voturilor (50% + 1) atunci guvernul este demis.
BENEFICIUL
08 Feb 2017

unei asemenea oportunitati este promulgarea mai rapida a unei legi, in conditiile unei democratii adevarate unde politicianul voteaza dupa cum ii dicteaza constiinta, nu seful de partid. Practic, in Romania toti cei din opozitie voteaza pentru motiune, in timp ce puterea voteaza impotriva. Cum opozitia nu intruneste mai mult de 49% din membri, este clar ca orice motiune va pica. Prin urmare, orice asumare a raspunderii este un succes garantat in conditiile in care puterea detine mai mult de 50% din membri.
MOTIVUL UNEI ASEMENEA
08 Feb 2017

practici este foarte simplu. Opozitia lipseste in mod deliberat de la adoptarea legilor, iar in lipsa de cvorum nimic nu se poate adopta. Asa ca se forteaza promulgarea legii prin asumarea raspunderii iar cei care sunt impotriva pot depune o motiune de cenzura, care oricum nu va avea succes. In concluzie, totul este o bataie de joc si o modalitate de a se fenta unii pe altii, insa efectul se vede din plin in starea natiunii la momentul actual. asumarea raspunderii este o cale 'scurta', prin care guvernul isi asuma raspunderea pt o lege pe care o propune. guvernul vine in parlament si isi asuma raspunderea pt o lege. parlamentul, daca respinge legea, cade guvernul. daca nu respinge legea, legea trece si guvernul ramane.
"LEGI" ALE MORALEI șI ALE PO
08 Feb 2017

— gândite și scrise de Pitagora — Viața cumpătată, în slujba binelui și a dreptății, trebuie să stea și la baza alcătuirii politice a unui stat. Nu încerca să vindeci un popor mare și corupt: cangrena nu se poate vindeca. Nu încerca să schimbi orânduirea unei mari națiuni. Un popor numeros e ca o dihanie hâdă; e ceva împotriva firii. Dintre toate soiurile de dobitoace cea mai rea e speța umană ce se cheamă "popor". Nu răspândiți vestea unei fapte rele! Faceți în așa fel încât să-i dispară cât mai curând și cele mai mici urme. Lăsați răul să moară! Să crezi doar pe jumătate pe cei ce vin să pîrască fapte rele. Nu năzui la himera unei democrații pure; egalitatea perfectă există numai la morți.
LEGIUITORULE!
08 Feb 2017

Nu lăsa oamenilor de stat timpul să se deprindă cu puterea și onorurile! Nu uni credința cu morala. Roadele acestei legături nepotrivite nu pot fi decât niște monștri. Bagă de seamă să nu te înșeli! Drepturile omului nu sunt la fel cu ale popoarelor din cauză că oamenii deveniți "popor" încetează a mai fi oameni. Un Senat de 100 de capete e mult prea mult! Trebuie puțini legiuitori, dar înțelepți! Puțini războinici, dar viteji! Puțin "popor", dar mulți cetățeni! Dă legi poporului taur și boabe poporului bou. Supune-te legilor chiar dacă sînt proaste! Nu te supune oamenilor dacă nu sunt mai buni ca tine. Taie unghiile poporului, dar nu-i spăla capul cu propria-i urină; pedepsește-l, fără să îl înjosești. Nu chemați în magistraturi decât bărbați ce sunt în săptămâna mare a vieții lor.
MAGISTRAțI!
08 Feb 2017

Fiți precum în Sparta! La intrarea în tribunale: ridicați un altar al Fricii, frica de a fi pedepsit înspăimântă poporul și copii. Magistratule! Legea îți e soție legitimă; desparte-te de ea mai bine decât să o faci să devină o femeie trândavă și care se învoiește cu orice. Magistraţi ai poporului! Nu urmați pilda pescarilor de pe Nil care aruncă cu noroi în ochii crocodilului ca să-l poată stăpâni. Să nu fii legiuitorul ori magistratul unui popor care se laudă cu mintea sa luminată. Urmând pilda locuitorilor din Creta, la fiecare 9 ani, legile să fie citite și îndreptate de un înțelept. Când magistratul vorbește, preotul să tacă! Scutiți-vă magistrații de jurământ atunci când intră în funcție, dar nu-i scutiți să dea socoteală când o părăsesc.
POPORULE!
08 Feb 2017

Cîntăreşte-ţi legile! Numără-ți magistrații!(puțini dar morali) Dacă îți dorești o bună rânduială în ceea ce privește politica, ferește-te de o organizație fără vlagă, o administrație fără putere și de luxul ospețelor. Acestea trei dau întotdeauna naștere vrajbei în viața civilă și în gospodării și au ca urmare năruirea statului și a familiei. Nu tulbura o apă stătătoare ori un popor în sclavie. Fugi de poporul căruia îi place eșafodul. Nu te aștepta să ți se mulțumească atunci când faci un bine poporului: dintre toate dobitoacele, el este cel mai nerecunoscător. Lucrul cel mai rușinos al unei stăpâniri este pândirea și iscodirea oamenilor (în prezent: ascultarea telefoanelor???). Nu urma pilda omizii: nu primi să te târăști la picioarele prințului sau în fața poporului pentru ca într-o zi să porți aripi.
TOțI SîNTEM EGALI!
08 Feb 2017

Să nu credeți însă că neghiobul este egalul înțeleptului. În fiecare an să aveți o zi de sărbătoare numită "pacea familiei". În această zi, soțul și soția, la prânz, în mijlocul familiei, își vor da mâna și își vor ierta unul altuia greșelile făcute de-a lungul anului. Învață să vezi mai departe decât pot ajunge privirile tale. Lebăda tace toată viața ca să poată cânta desăvârșit o singură dată. Nu admira nimic! Zeii s-au născut din admirația oamenilor. Să nu ai alt Zeu în afară de propria conștiință. Fii cetățean al lumii întregi pînă cînd vei întîlni un popor înțelept și cu legi drepte. Trăiește-ți viața; nu există nimic înainte și nimic după ea. Să-ți placă să trăiești și să trăiești bine. Cel ce privește viața cu dezgust fie că are spiritul bolnav, fie inima putrezită.
OMULE DE GENIU!
08 Feb 2017

Rămâi în umbră și păstrează tăcerea până în clipa în care vei putea să apari cu toată strălucirea unei faime pe care nimeni nu o mai poate tăgădui. Din scrierile lui PITAGORA (Pythagoras din Samos, 570 B.C. - 495 B.C.)
DADA
08 Feb 2017

Cerul este albastru. Cum sa convingi orbii care au protestat in piata vicotoriei ca cerul are aceasta culoare? pentru cel care a postat mai sus> nu crezi ca nu vor intelege corporatistii nimic? vai de ei...
ION CREANGA
09 Feb 2017

Nene Grindeanu eu am 7 ani și te rog trimite un nenea deștept sa copieze( ne pricepem)sistemul de învățământ din Finlanda și sa- la îmbrăcăm cu nevoile noastre.fiscul din SUA la fel!! Democrația din Singapore!!Îmbrăcate pe nevoile noastre!! Pușcăriile din Norvegia !Hai că depozite să învățăm de la alții!!!
CETATEANUL
09 Feb 2017

ESTE MAI MULT DECAT PENIBIL SI CRIMINAL CE SE INTAMPLA IN GUVERNAREA RO ; Un miner este numit director la aviatie, Ministri nu au nimic comun cu activitatile pe care le coordoneaza sau sunt depasiti de stuatii , Secretarii de stat numiti si consilierii sunt alesi din randul ageamiilor, semidoctilor, impostorilor, etc, Deciziile Guvernului nu sunt fundamentat si sunt adoptate in mod haotic in timp ce parlamentarii parca sunt luati de la glumeti sau din centre de reeducare. Guvernul a luat locul sindicatelor bate apa in piua fara sa arate implementarea vreunui PLAN, PROGRAM DE DEZVOLTARE sau a vreunei strategii sectoriale sau nationale pe termen scurt mediu sau lung. RO poate progresa mai mult fara asemenea conducere.
@CETățEANUL....
09 Feb 2017

Strașnic! :))))) În special aia cu ”parlamentarii parca sunt luati de la glumeti sau din centre de reeducare”, apoi ”Guvernul a luat locul sindicatelor bate apa in piua fara sa arate implementarea vreunui PLAN”, ”Secretarii de stat numiti si consilierii sunt alesi din randul ageamiilor, semidoctilor, impostorilor”, ”Un miner este numit director la aviatie”....
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray