2020-07-07 19:48

Moţiunea de cenzură a PNL va fi dezbătută şi votată vineri

 |  14:35
Moţiunea de cenzură a PNL va fi dezbătută şi votată vineri

Birourile permanente ale celor două Camere ale Parlamentului au decis, luni, ca moţiunea de cenzură a PNL să fie citită luni, la ora 17.30, iar dezbaterea şi votul să fie vineri de la ora 10.00.

Liderul deputaţilor PNL, Ludovic Orban, a declarat, că această decizie a fost luată de majoritatea parlamentară şi că liberalii propuseseră ca moţiunea să fie dezbătută joi, în final stabilindu-se ca moţiunea să fie dezbătută şi votată vineri dimineaţă, de la ora 10.00.

”S-a decis ce a vrut majoritatea guvernamantală. Citirea moţiunii de cenzură va fi astăzi de la ora 17.30. Dazbaterea şi votul asupra moţiunii de cenzură încep vineri de la ora 10.00. Asta a fost propunerea majorităţii guvernamentale. Noi am solicitat, dacă tot se citeşte astăzi moţiunea, să fie dezbaterea şi votul la motiune joi, aşa cum a fost procedura. A trecut propunerea majorităţii. Nu mă nemulţumeşte. În ceea ce ne priveşte, noi vom fi mobilizaţi. Chiar dacă ar fi pus moţiunea de cenzură duminica, tot mobilizaţi am fi fost", a precizat Ludovic Orban.

Liberalul a mai afirmat că vineri nu este o zi în care în mod uzual sa fie şedinte în plen.

”Vineri, de regulă, este o zi care nu este zi de plen. În mod uzual, parlamentarii nu sunt foarte obişnuiţi să vină în plenul Camerei şi al Senatului. În mod evident, fiind totuşi o moţiune de cenzură, să aibă bunul simţ şi reprezentanţii majorităţii guvernamentale să facă bine să vina la vot", a afirmat Ludovic Orban.

PNL a depus, vineri, la Parlament moţiunea de cenzură la adresa Guvernului Ponta, care este semnată de 183 de parlamentari, dintre care 12 de la PSRO şi doi de la grupul-democrat, restul fiind deputaţi şi senatori PNL. Moţiunea este intitulată "Victor Ponta - demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu e o lozincă!".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-06-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz