2020-05-29 11:26

Moţiunea de cenzură, cenzurată. Liderii politici cred că încercarea opoziției nu va reuşi

 |  17:58
Moţiunea de cenzură, cenzurată. Liderii politici cred că încercarea opoziției nu va reuşi

Citită deja în plenul Parlamentului, moţiunea de cenzură a PNL, intitulată "Alege între România şi Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta", va fi dezbătută şi votată marţi, dar şansele ei de reuşită sunt infime, conform declaraţiilor mai multor lideri politici.

Președintele PMP, Eugen Tomac, a declarat, duminică, la Ploiești, că parlamentarii formaţiunii sale vor vota moțiunea de cenzură, dar consideră că măsura nu va trece, pentru că PNL „mimează actul de opoziție”. „În prezent, în Mișcarea Populară sunt șase colegi parlamentari. (...) Deși PNL mimează actul de opoziție, pentru că un partid aflat în opoziție și care vrea să dărâme un guvern utilizează toate mijloacele democratice pe care le are la dispoziție, nu o face cu toată convingerea și, din păcate, această moțiune de cenzură nu va reuși. Acesta este punctul nostru de vedere. În mod sigur, parlamentarii Mișcării Populare vor vota pentru plecarea lui Victor Ponta de la Palatul Victoria”, a declarat Tomac, conform Mediafax. Liderul PMP a mai subliniat că Ponta, care a fost trimis în judecată de DNA, „se ține de scaunul de premier”, situație care în opinia acestuia este de nepermis într-un stat din Uniunea Europeană. „Cred că PNL mimează actul de opoziție pentru că, în timp ce se citea moțiunea de cenzură în Parlament, care putea fi mult mai consistentă, având în vedere dificultățile grave, atât sociale, economice, inclusiv în agricultură, cu care se confruntă România. Au fost omise (n.r. - aceste dificultăți) din acest document, drept dovadă că este doar un act mimat de Opoziție”, a mai spus Tomac.

ALDE şi UNPR, contra moţiunii

În acest context, copreședintele ALDE, Daniel Constantin, a declarat că parlamentarii liberali-conservatori nu vor vota moțiunea de cenzură inițiată de PNL, întrucât textul acesteia nu este clar în ceea ce privește nemulțumirile sau așteptările liberalilor referitoare la modul în care Executivul Ponta guvernează România.

La rândul său, preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, a menţionat că parlamentarii aflaţi în subordinea sa nu vor vota moţiunea de cenzură iniţiată de PNL, deoarece actualul Guvern este unul bun. „Ne ţinem de cuvânt - mergem cu actuala coaliţie de guvernare. Nu vom vota moţiunea de cenzură; considerăm că Guvernul actual este unul bun care are performanţe economice pentru România şi, repet încă o dată, îl sprijinim pe preşedintele României. Este o mare nevoie, mai ales în Parlamamentul României, să sprijinim tot ceea ce înseamnă securitatea naţională a României. Am făcut-o şi o facem în continuare”, a declarat Oprea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-09-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine