2020-04-10 07:08

Moţiunea de cenzură "Guvernul Orban/PNL - privatizarea democraţiei româneşti", dezbătută astăzi în Parlament

 |  08:56
Moţiunea de cenzură "Guvernul Orban/PNL - privatizarea democraţiei româneşti", dezbătută astăzi în Parlament

Moţiunea de cenzură "Guvernul Orban/PNL - privatizarea democraţiei româneşti", iniţiată de PSD şi susţinută de UDMR, este dezbătută în Parlament miercuri, de la ora 12:00.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, consideră că sunt suficiente voturi pentru ca moţiunea să treacă, în timp ce premierul Ludovic Orban afirmă că, după evaluarea sa, moţiunea nu va trece. Moţiunea este dezbătută la o zi după ce Guvernul Orban a împlinit trei luni de mandat şi, dacă este adoptată, este văzută de liberali ca o cale către organizarea alegerilor anticipate.

”Suficiente voturi înseamnă că avem mai mult de 233. Cu discuţia sau fără discuţie cu domnul Ponta, avem voturile necesare să cadă Guvernul Orban”, a spus Marcel Ciolacu. 

Întrebat dacă este convins că, până la votul moţiunii, PSD va mai avea acelaşi număr de parlamentari, Ciolacu a spus: ”În principiu, consider că, atât eu, cât şi colegii mei suntem nişte oameni serioşi”, a spus Ciolacu, potrivit News.ro.

În schimb, premierul Ludovic Orban se declară convins că moţiunea de cenzură nu va trece.

”Conform evaluării noastre, nu există numărul de voturi necesare astăzi. (...) Din punctul meu de vedere, astăzi, pe estimarea pe care o avem, dacă nu apar repoziţionări din partea unor actori politici care să aibă o oarecare consistenţă numerică, moţiunea aşa cum este astăzi, în funcţie de susţinerea pe care o are astăzi, nu are şanse să treacă”, a afirmat, marţi, Ludovic Orban.

 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine