2019-12-05 16:47

Moţiunea de CENZURĂ împotriva Guvernului Dăncilă, VOTATĂ în Parlament. CALCULE POSIBILE

 |  08:57
Moţiunea de CENZURĂ împotriva Guvernului Dăncilă, VOTATĂ în Parlament. CALCULE POSIBILE

Plenul reunit al Parlamentului dezbate şi votează miercuri, de la ora 14.00, moţiunea de cenzură iniţiată de PNL şi susţinută de USR şi PMP împotriva Guvernul Dăncilă. Votul va fi secret, exprimat cu bile, însă şansele opoziţiei de a trece moţiunea sunt minime, în condiţiile în care sunt necesare minimum 233 de voturi favorabile, iar cele trei partide au doar 155 de parlamentari. Mai multe proteste sunt anunţate în jurul Parlamentului, în timpul dezbaterii moţiunii. Unul îi are ca iniţiatori pe parlamentarii USR, care le-au cerut cetăţenilor ”să-şi ia o zi liberă pentru România”. Şi liberalii au făcut apel la simpatizanţi să iasă în stradă. De asemenea, este anunţat şi un "protest pe roţi". Este posibil însă ca în zonă să manifesteze şi susţinătorii actualei puteri, conform afirmaţiilor senatorului PSD Claudiu Manda.

UPDATE: Discursurile din Plen au luat sfârșit și urmează votul asupra moțiunii de cenzură. Parlamentarii PSD nu vor vota.

UPDATE: Şedinţa plenului reunit al Parlamentului în care se va dezbate şi vota moţiunea de cenzură iniţiată de PNL şi susţinută de USR şi PMP împotriva Guvernul Dăncilă a început, la această oră. Votul va fi secret, exprimat cu bile, însă şansele opoziţiei de a trece moţiunea sunt minime, în condiţiile în care sunt necesare cel puţin 233 de voturi favorabile, iar cele trei partide au doar puţin peste 150 de parlamentari.

Înainte de începerea şedinţei, USR a venit cu trandafiri albi şi scrisori pentru femeile din PSD şi ALDE.

”Femeile din PSD pot face astăzi un gest de onoare. Oferim un trandafir şi o scrisoare fiecărei femei din ALDE şi PSD, în care rugăm să îşi facă datoria faţă de statul român, nu putem avea în fruntea statului condamnaţi penali. Apelăm la partea sensibilă din PSD”, a precizat deputatul Emanuel Ungureanu.

Şedinţa este condusă de Gabriel Vlase, iar la aceasta şi-au anunţat prezenţa 301 parlamentari.

Preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, nu participă la şedinţă, aflându-se amândoi în biroul lui Dragnea.

Parlamentarii USR au tricouri cu #fărăpenali şi steguleţe tricolore. Liberalii au încercat să afişeze un banner.

La balcoanele plenului se află doar invitaţi ai PSD.

Şedinţa Parlamentului a început cu citirea moţiunii de cenzură, apoi premierul Viorica Dăncilă ar urma să prezinte punctul de vedere al Guvernului şi să aibă loc dezbateri. În final, Guvernul poate răspunde la critici. Votul este secret şi se exprimă cu bile, iar pentru ca moţiunea de cenzură să treacă şi, prin urmare, Guvernul să cadă, este nevoie ca 233 de parlamentari să voteze "pentru".

Guvernul are la dispoziţie 60 de minute în total, iar grupurile parlamentare au la dispoziţie câte 10 secunde pentru fiecare membru.

PNL, prin Raluca Turcan, a propus de la tribună ca timpul alocat să crească la 20 de secunde pentru fiecare parlamentar, însă plenul reunit a respins.

Moţiunea de cenzură a PNL se intitulează ”Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgenţă naţională!”.

Știrea inițială: 

Faţă de cei 155 de parlamentari PNL - USR - PMP, de cealaltă parte, coaliţia de guvernare PSD-ALDE are 248 parlamentari, care nici nu vor participa la votul moţiunii de cenzură.

UDMR are 30 de senatori şi deputaţi şi nu a anunţat cum se poziţionează faţă de votul la moţiunea de cenzură, păstrând decizia în această privinţă până miercuri dimineaţă. Totuşi, liderul UDMR, Kelemen Hunor, a explicat de marţi, după o întâlnire cu preşedintele PNL, Ludovic Orban, că moţiunea nu are cum să treacă decât dacă se rupe o parte din coaliţia majoritară. În caz contrar, pentru căderea Guvernului ar putea vota maximum 195 de parlamentari, sub necesarul de 233 de voturi, a subliniat Kelemen.

În Parlament mai sunt 17 deputaţi ai minorităţilor naţionale altele decât cea maghiară, care vor vota probabil fiecare după propria conştiinţă.

Sunt şi 15 parlamentari neafiliaţi, cei mai mulţi din partidul lui Victor Ponta, care a avut o poziţie ambiguă, spunând că ar vota pentru un guvern mai competent, dar nu pentru unul condus de Ludovic Orban.

Oricum, numele lui Ludovic Orban, preşedintele partidului care a iniţiat moţiunea de cenzură, este invocat de toţi cei care argumentează previzibilul eşec al moţiunii de cenzură.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a scris, marţi seara, pe pagina sa de Facebook că vor lipsi cam 50-70 de voturi pentru ca moţiunea de cenzură să fie adoptată şi a întrebat oare de ce opoziţia a dat PSD şansa unei victorii politice când se afla în mare dificultate. Băsescu spune că, dacă Ludovic Orban îl căuta, poate îi dădea un sfat care să îl ajute să nu pară “inconştientul vesel” al politicii româneşti. Traian Băsescu menţionează că oricum votul său va fi pentru căderea Guvernului.

Şedinţa Parlamentului va începe cu citirea moţiunii de cenzură, apoi premierul Viorica Dăncilă ar urma să prezinte punctul de vedere al Guvernului şi să aibă loc dezbateri. În final, Guvernul poate răspunde la critici. Votul este secret şi se exprimă cu bile, iar pentru ca moţiunea de cenzură să treacă şi, prin urmare, Guvernul să cadă, este nevoie ca 233 de parlamentari să voteze "pentru".

Moţiunea de cenzură a PNL se intitulează ”Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgenţă naţională!”.

Proteste sunt anunţate în jurul Palatului Parlamentului, în timpul dezbaterii moţiunii de cenzură

Unul dintre proteste ar urma să se desfăşoare în Parcul Izvor, iniţiatori fiind parlamentarii USR, care le-au cerut cetăţenilor ”să-şi ia o zi liberă pentru România”. Şi liberalii au făcut apel ca oamenii să iasă în stradă, iar pe reţelele de socializare au fost anunţate mai multe evenimente de protest, inclusiv un ”protest pe roţi”, cu autovehiculele, în jurul Palatului Parlamentului. De asemenea, manifestanţii vor să plece în marş de la Parlament în Piaţa Victoriei după aflarea rezultatului dezbaterii. Este posibil ca în zonă să manifesteze şi susţinătorii actualei puteri, conform afirmaţiilor senatorului PSD Claudiu Manda, care a spus că în ziua dezbaterii moţiunii de cenzură iniţiate de PNL, membrii PSD, dar şi simpatizanţii social-democraţi, alături de cei ai ALDE, vor merge la Palatul Parlamentului.

„Ploaia nu ne sperie, avem şi pelerine. Ia-ţi o zi liberă pentru România! USR cheamă toţi cetăţenii români la un protest paşnic miercuri, 27 iunie, în parcul Izvor din faţa Parlamentului, începând cu ora 12:00. Miercuri este ziua în care se votează în Parlament moţiunea de cenzură împotriva Guvernului PSD. Ziua în care acest partid trebuie să plece de la putere!”, este mesajul transmis de USR pe pagina de Facebook a evenimentului.

Parlamentarii USR cheamă românii să îşi ia miercuri liber de la serviciu şi să iasă la protest inclusiv prin SMS-uri transmise cetăţenilor.

Şi liberalii au făcut apel ca oamenii să iasă în stradă, spunând că miercuri se va vedea cine pune România pe primul loc şi cine preferă să fie susţinătorul unui regim toxic pentru ţară.

Pe reţelele de socializare sunt anunţate mai multe evenimente de protest la Parlament, inclusiv un ”protest pe roţi”, urmând ca participanţii înconjoare Casa Poporului cu maşinile, bicicletele şi motocicletele.

De asemenea, protestatarii vor ca, după aflarea rezultatului moţiunii de cenzură, să plece în marş de la Parlament în Piaţa Victoriei, unde vor continua protestul.

Este posibil însă ca în zona Parlamentului să manifesteze şi susţinătorii actualei puteri. Senatorul PSD Claudiu Manda a declarat, luni, la "Sinteza zilei", că miercuri, în ziua dezbaterii moţiunii de cenzură iniţiate de PNL, membrii PSD, dar şi simpatizanţii social-democraţi, alături de cei ai ALDE, vor merge la Palatul Parlamentului. ”Eu pot să vă spun că există mari şanse să vină şi susţinători ai PSD şi, probabil, mult mai mulţi decât cei pe care îi vedeţi împotriva majorităţii", a anunţat Claudiu Manda, el spunând că este posibil să fie prezenţi şi membri ALDE.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-27Parerea ta...

NEGRO
27 Iun 2018

Ca va fi votata acum, ca va fi votata mai tarziu, motiunea de cenzura contra unui guvern analfabet si incompetent va trece in revista si pentru romanii autisti, urmatoarele: economia tarii este la pamant; atragerile de fonduri europene sunt 0; infrastructura a ramas in aer; inflatia s-a dus in ceruri iar roborul este fara precedent. In acest rastimp, oligarhii PSD-ALDE se straduiesc din rasputeri sa detoneze justitia si asa destul de dinamitata tot de catre dansii timp de un an si jumatate. Astea sunt realitatile, dincolo de gogoritele propagandistilor Puterii acefale: cu sarmanul si generosul Soros (care le-a dat burse tuturor, inclusiv reprezentantior PSD-ALDE, chiar daca nu s-a lipit nimic de ei!) cu opozitia cetatenilor din strada care nu se pot preface ca nu vad dezastrul, cu drepturile inalienbile ale cleptocartior de a nu raspunde niciodata de faptele lor criminale. E bine sa se mai auda inca o data de aceste marete realizari. Oricum, vom scapa odata de ei! Caci nu sunt vesnici. Mai ales ca si minciuna chiar institutionalizata, are picioare la fel de scurte. Am auzit ca oile din Parlament ale domului Dragnea sunt consemnate sa stea in banci sa nu voteze, ca poate dau pe de laturi. Asa este inteleasa deomcratia de geambasul din Teleorman si zombii ce-i pupa sandalele cu ciorapii puturosi. O congregatia a orbilor condusa de un chior. Asa sa-i bata Dumnezeu!
IFIMITZA
27 Iun 2018

Introduceti pe lista de revendicari varsta de pensionare de 60 de ani , cu 30 de ani perioada de cotizare ! Cine doresti sa munceasca peste aceasta varsta , sa fie liber sa o faca ! Si tinerii au nevoie de sansa la un loc de munca !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray