2019-08-18 14:16

MOȚIUNEA de CENZURĂ, în presa internațională. Cum a fost prezentat scandalul Dragnea-GRINDEANU

 |  13:33
MOȚIUNEA de CENZURĂ, în presa internațională. Cum a fost prezentat scandalul Dragnea-GRINDEANU

Presa internaţională scrie pe larg despre despre moțiunea de cenzură "România nu poate fi confiscată. Apărăm democrația și votul românilor", adoptată miercuri în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului cu 241 de voturi „pentru” și 10 „împotrivă”.

„Parlamentarii români răstoarnă Guvernul premierului Grindeanu, așa cum era de așteptat", titrează Reuters.

Associated Press scrie că Grindeanu l-a acuzat pe Dragnea că vrea să-l înlocuiască cu un social-democrat loial.

„Premierul român, demis în revolta parlamentarilor”, titrează BBC.

„Propriul partid a votat să-l scoată din funcție pe premierul român”, scrie și Politico.

The Guardian scrie că „Guvernul României se prăbuseste, parlamentarii partidului de guvernământ eliminându-l pe prim-ministru”.

„România îl îndepartează pe prim-ministru, după turbulențe de luni de zile", titrează Wall Street Journal.

Euronews scrie că „parlamentarii votează sa-l elimine pe premierul României, Sorin Grindeanu”.

France 24 scrie ca „stânga românească aflată la putere scufundă propriul guvern după o ceartă pe putere”.

Financial Times scoate în evidență că „ruptura de liderul partidului subliniază disputa pe tema luptei împotriva corupției”.

„Sorin Grindeanu, forțat să renunțe la putere după doar cinci luni ca premier al României", titrează International Business Times.

Al Jazeera scrie că „premierul Sorin Grindeanu a fost eliminat în urma moțiunii de cenzură”.

"Guvernul României a picat după o luptă pentru putere în partid", este titlul articolului din New York Times despre moţiunea de cenzură. Jurnaliştii americani comentează că certurile interne din PSD, cel mai puternic partid politic românesc, ameninţă stabilitatea politică fragilă a ţării, citeaza stiripesurse.ro.

"Partidele de guvernământ şi-au înlăturat propriul prim-ministru", a spus şi Der Spiegel, care nu uită se menţioneze că acest lucru este o premieră în istoria României.

"Stânga din România şi-a debarcat propriu guvern", a notat şi cotidianul francez Le Parisien. Acest lucru s-a întâmplat, au spus jurnaliştii francezi, pe fondul luptei pentru putere din cadrul PSD. Acum, social-democraţii şi partenerii lor de coaliţie trebuie să propună un nou premier preşedintelui Klaus Iohannis, au concluzionat ziariştii parizieni.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-06-22Parerea ta...

NELU STIUCA
23 Iun 2017

CAZUL EXCLUDERII LUI GRINDEANU SEAMANA FOARTE MULT CU CEEA CE SE PETRECEA IN FOSTUL P.C.R. Sedinta de excludere a tovarasului Bula din Partid. Ia cuvantul tovarasul Prim-secretar si spune: – Tovarasul Bula este un lenes, nu munceste, este recalcitrant, se cearta cu toti colegii, isi terorizeaza familia, isi terorizeaza vecinii, bea, fura, deci propun excludrea din Partid a tovarasului Bula. – Tovarasul Bula, daca aveti ceva de spus luati va rog cuvantul. Se ridica tovarasul Bula si spune: – Tovarase Prim-secretar cititi va rog Caracterizarea mea la primirea in Partid. Sigur, i se indeplineste dorinta. Dupa terminarea Caracterizarii spune Bula: – Ei, vedeti tovarasi ce a facut Partidul din mine?” Cam asa stau lucruriule si acum, la PCR, rebotezat PSD-ul ca organizatie infractionala de crima organizata. Altfel era tovarasul Grindeanu cand a fost numit Prim-ministru, si cu totul altul este acum. Vedeti stimati tovarsi ce a facut PSD-ul din el? “IN LUMEA ASTA PROST FACUTA KKTII CONDUC IN LOC SA PUTA , IAR CONDUCATORII ADEVARATI NU POT CONDUCE DE KKTI!”
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray