2020-07-11 01:53

Moțiunea, MIZĂ vitală pentru PSD. Cum ar putea pierde sute de primari

 |  23:13
Moțiunea, MIZĂ vitală pentru PSD. Cum ar putea pierde sute de primari

Decizia Guvernului de a-și asuma răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi i-a scos din sărite pe social – democrați. Chiar dacă nu e sigur pe succes, PSD anunță cu surle și trâmbițe moțiune de cenzură pentru a da jos Guvernul Orban.

Modul în care românii își aleg primarul e o miză vitală pentru PSD, edilii localităților mici și mari din țara noastră fiind bazele mașinăriei de vot cu care, așa cum ne-a obișnuit, partidul își asigură succesul la alegeri.

Astfel, dacă s-ar organiza alegeri în două tururi, PSD riscă să-și înjumătățească numărul de primari. Potrivit calculelor făcute în Kiseleff, partidul ar pierde puţin peste 200 de primari. „Unii vor trece la PNL înainte de alegeri, pentru a profita de noua guvernare, alţii vor pierde mandatul natural, fie că n-au făcut nimic în localitate, fie afectaţi de scorul PSD în general“, explică surse social-democrate pentru „Adevărul“.

PSD, partidul condus de Marcel Ciolacu, numără în acest moment aproximativ 1.700 de primari. De cealaltă parte, PNL are aproape 1.200 de primari. Liberalii vor avea numai de câștigat în urma schimbării sistemului electoral pe fondul simpatiei politice de care se bucură în ultima perioadă, preluarea Guvernării și câștigarea președinției de către Klaus Iohannis.

"O să depunem o moţiune de cenzură împreună cu primii parteneri, cu grupul UDMR, şi vă spun că va trece această moţiune de cenzură. (...) Nu, nu vom intra în anticipate. Vom demonstra că avem capacitatea de a crea o nouă majoritate parlamentară", a anunțat Marcel Ciolacu, conform Agerpres.

Preşedintele interimar al PSD a reiterat că în situaţia în care moţiunea de cenzură va trece, PSD nu va promova un membru de partid pentru propunerea de premier.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz