2020-07-07 20:07

Moţiunea pe fondurile europene. Premierul acuză PNL de scandal

 |  19:50
Moţiunea pe fondurile europene. Premierul acuză PNL de scandal

Premierul Victor Ponta se contrează cu PNL pe tema moțiunii intitulată "Fondurile europene în guvernarea PSD — între Făt-Frumos și Fata Morgana", care va fi dezbătută miercuri, în Camera Deputaților. Dar Ponta spune că vrea să arate „foarte clar demagogia moțiunii” care „pe lângă faptul că nu are fundament”, pentru că de la 7% absorbție cât era când a preluat puterea s-a ajuns la 55%”, dar „succesele” au fost obținut în timp ce a „guvernat împreună” cu PNL.

Cu alte cuvinte nu prea îi pasă de moțiune, „însă, există un singur efect negativ: scandalul non-stop făcut de PDL-PNL la Bruxelles poate să ducă la ideea că «românii acolo se ceartă, e rău că le-am dat fonduri europene, mai bine le oprim, cum s-a întâmplat în 2011»”, după cum a declarat Ponta. El consideră că Germania poate fi un exemplu bun pentru noi, în ce privește colaborarea dintre creștin-democrați și social-democrați „ și că dorința noului PNL, de a avea ei toată puterea fără să știe ce să facă cu ea, e un lucru rău pentru România”.

În schimb, Ludovic Orban, prim-vicepreședintele PNL, a declarat luni că moțiunea este un drept constituțional al PNL și nu poate fi considerată „o formă de scandal”, și „mai ales este o necesitate” pentru a afla ce poate fi făcut „pentru a maximiza absorbţia fondurilor europene”. El a recunoscut că şi PSD, şi PNL au responsabilitate în privinţa fondurilor europene, dar social-democrații nu își recunosc partea de vină. Ponta „ar trebui să vadă care este gradul de absorbție al fondurilor europene (…) în celelalte țări ale Uniunii Europene", a spus Orban. „Dacă lucrurile au fost atât de roz, de ce a simțit nevoia ministrul Fondurilor Europene să-i înlocuiască pe aproape toți directorii de autorități de management de la programele care se găsesc în coordonarea domniei sale (…) de ce în momentul de față nu există nici o decontare făcută din cele 460 de milioane de euro, aproximativ, pe POSDRU (…) de ce nici până astăzi nu este aprobat PNDR-ul pentru exercițiul 2014-2020?”, a enumerat Orban „o mică parte” din temele pe care PNL vrea să le discute cu Ministrul Teodorovici.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-03-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz