2020-04-03 07:46

MOTIVELE care stau în spatele excluderii din PSD a primarului din Ciugud, Gheorghe Damian

 |  18:29
MOTIVELE care stau în spatele excluderii din PSD a primarului din Ciugud, Gheorghe Damian

Laudat pentru performantele profesionale, in cei 16 ani de cand este primarul Ciugud, comuna cu cea mai mare absorbtie de fonduri europene din tara, Gheorghe Damian nu este, totusi, pe placul sefilor sai din PSD, care l-au exclus vineri seara din partid. Neoficial, acuzatia este aceea de tradare.

Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud, s-a remarcat în ultimii ani prin performanţa de a accesa peste 20 de milioane de euro din fonduri europene pentru comuna sa şi alte două din apropiere.

Considerat unul dintre cei mai buni primari din tara, Damian a fost exclus, totusi, din PSD, acuzatia comitetului executiv PSD Alba, care a luat decizia, este aceea de tradare, potrivit adevarul.ro.

Pe surse, acuzaţiile aduse lui Gheorghe Damian ţin de faptul că nu ar fi susţinut în mod echitabil toţi candidaţii. Mai precis este vorba despre Ioan Dîrzu, candidat pe primul lor pe Camera Deputaţilor care a luat mai puţine voturi decât candidatul la Senat, Daniel Breaz, acest lucru ducând la pierderea celui de-al doilea loc de deputat de către PSD. Practic, conducerea PSD Alba ar fi considerat că Damian a obţinut intenţionat mai puţine voturi pentru lista la Camera Deputaţilor decât pentru cea la Senat. Situaţia a fost, însă, similară în multe alte localităţi ale judeţului. PSD Alba ar mai fi avut nevoie de mai mult de 2.000 de voturi pentru a obţine direct cel de-al doilea mandat de deputat, voturi care nu aveau cum să fie luate doar de la Ciugud.

La randul sau, primarul Damian sustine ca nu stie de ce s-a luat o astfel de decizie: ”Nu cunosc niciun motiv. Nu am avut vreo discuţie în acest sens. O sa contest şi o sa rămân fidel valorilor acestui partid”,.

Ioan Dîrzu, preşedintele PSD Alba, nu a dorit să comenteze şi să ofere detalii cu privire la motivele excluderii acestuia. ”Sunt mai multe aspecte şi nu vreau să intru în detalii. A fost o decizie luată cu majoritate covârşitoare”, a spus acesta, citat de adevarul.ro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine