2019-05-26 08:11


Motivul pentru care președintele IOHANNIS a convocat o nouă ședință CSAT pe 28 decembrie

 |  17:30
Motivul pentru care președintele IOHANNIS a convocat o nouă ședință CSAT pe 28 decembrie

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării pe 28 decembrie, ora 12.00, la Palatul Cotroceni. Totul are legătură cu solicitările ministrului Apărării Naţionale, Gabriel Leş, cu privire la ocuparea unor posturi în conducerea Armatei României, informează Administraţia Prezidenţială.

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a anunţat în urmă cu două zile că nu va prelungi mandatul lui Nicolae Ciucă la şefia Statului Major al Apărării. "Nu voi prelungi acest mandat. Legea prevede un mandat de patru ani de zile, cu posibilitatea prelungirii acestui mandat. Din ceea ce m-am uitat în arhivele Ministerului Apărării Naţionale, a fost o singură situaţie în care s-a prelungit mandatul unui fost şef al Statului Major al Apărării, Statul Major General cum era pe atunci, şi-am dorit să menţin aceeaşi cutumă. (...) Ştiu ce a făcut pentru Armata României şi ce poate să facă. (...) Mandatul se încheie în 31 decembrie", a declarat Gabriel Leş, la Antena 3. El a precizat că documentele au fost transmise Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. "Documentele, din perspectiva MApN, sunt pregătite, sunt toate făcute, sunt trimise la CSAT. Eu cred că domnul Ciucă mai are multe de spus în Armata României şi eu cred că va rămâne alături de Armata României chiar dacă i se încheie acest mandat", a arătat ministrul Apărării. Pe 29 decembrie 2014, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind numirea generalului Nicolae Ciucă în funcţia de şef al Statului Major, începând cu data de 1 ianuarie 2015. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-12-21

TAGURI: iohannis, convocare, CSAT, minsitru, aparare
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
22 Dec 2018

RAZBUNAREA ESTE ARMA PROSTULUI....ptr ca iar a mințit, neparticipand la ședința de guvern, încearcă să se răzbune.....in locul dnei PM dacă nu semnează ptr cei doi miniștri....nu as participa la CSAT....guvernul reprezintă 2/3 din Csat Si astfel i.ar da peste bot ...
Random imageUltimele stiri


STARBAG