2020-08-09 21:11

MRU prevede revenirea la comandă a fostului premier proaspăt eliberat: Trio apocaliptic Ponta-Dragnea-Năstase

 |  21:01
MRU prevede revenirea la comandă a fostului premier proaspăt eliberat: Trio apocaliptic Ponta-Dragnea-Năstase

Prim-vicepreşedintele PDL Mihai Răzvan Ungureanu anunţă un scenariu conform căruia PSD ar pregăti un „trio apocaliptic pentru anii următori: Victor Ponta - preşedinte, Liviu Dragnea - premier şi Adrian Năstase - preşedinte al Senatului”.

Într-o declarație de presă dată duminică, MRU susține că, în opinia sa, „cheia stă însă în alegerile prezidenţiale din aceasta toamnă, pentru că au nevoie să îngenuncheze România prin legi, în primul rând, astfel încât să păstreze o aparentă imagine a sistemului democratic”.

În scenariul descris de Ungureanu, „Victor Ponta va graţia, Liviu Dragnea va emite ordonanţe de urgenţă, iar Adrian Năstase va conduce Legislativul în direcţia dorită de camarila PSD”. Cel din urmă va putea face acest lucru candidând pe liste în alegerile anticipate pe care chiar el le anunță deoarece își va recăpăta drepturile civile după ce va fi grațiat și exonerat de „toate relele” de Ponta, dacă ar ajunge șef de stat.

Ponta și spălarea păcatelor

Prim-vicepreşedintele PDL a mai descris imaginea „cât se poate de clară” pe care PSD ne-o oferă despre „ce va însemna România dacă Victor Ponta se va instala la Cotroceni”: „Treaba sa principală va fi să stea liniştit în faţa televizorului cu popcorn şi răcoritoare, în timp ce Liviu Dragnea se va ocupa de la Palatul Victoria să aranjeze apele cu ajutorul ordonanţelor de urgenţă. Şi pentru că orice regim lipsit de decenţă are nevoie de un ideolog, acesta va fi Adrian Năstase, proaspăt graţiat şi exonerat de toate relele de către preşedintele pe care şi-l vor instala singuri la Cotroceni. Şi pentru că tot anunţa alegeri anticipate, Adrian Năstase ar putea candida pe liste, după cum singur propune, la Senat şi poate chiar să devină preşedintele acestei instituţii. Din aceasta poziţie l-ar controla şi mai uşor pe Victor Ponta, pentru că s-a dovedit că poţi ajunge preşedinte şi fără să fi ales, ci cu ajutorul Legislativului pe care Adrian Năstase îl deplângea la ieşirea din puşcărie”.

Năstase, actor principal

Scenariul prezentat de Mihai Răzvan Ungureanu are la bază, printre altele, declarațiile făcute chiar în poarta penitenciarului, la liberare, de către Adrian Năstase. Acesta a spus că e nevoie de alegeri parlamentare anticipate, la care să se reintroducă listele de candidați, deoarece așa consideră el că Parlamentul s-ar „profesionaliza”.

„Ar fi necesară o a treia putere, legislativul, şi probabil, fiindcă acum pot să vorbesc mai liber, aş spune că ar fi nevoie anul viitor de alegeri parlamentare anticipate, care să construiască un Parlament solid şi care să rezolve unele dintre problemele care în momentul de faţă sunt fără răspuns. Dar ar fi nevoie fără îndoială de o schimbare a legii electorale şi de revenirea la alegerile pe listă astfel încât să se profesionalizeze Parlamentul”, a susținut Adrian Năstase. Ideile sale au fost preluate aproape imediat de mai mulți lideri PSD.

De asemenea, el a mai spus că e nevoie și de o lege a grațierii „într-o formulă înţeleaptă, nu aberantă, cu limite până la 7 ani”. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-08-24Parerea ta...

ADICA, SI-A CLOCIT
24 Aug 2014

BINE ouale in puscarie! Dupa ce-a 'cazut CLOSCA',i-a venit mintea la cap ce sa faca, cum s-o dreag(n)a...
MARINELU
25 Aug 2014

Asa lucreaza dezinformarea. Aveti incredere in ce gavareste marele MRU.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz