2020-07-15 22:13

Mutu: Secretarul general al PSD trebuie ales la Congres

 |  12:00
Mutu: Secretarul general al PSD trebuie ales la Congres

Primarul social-democrat al Sectorului 6, Gabriel Mutu, declară la RFI că varianta cea mai corectă ar fi ca viitorul secretar general să fie ales în cadrul Congresului PSD de sâmbătă. Reacţia sa vine după ce presa a scris că partidul ia în calcul desemnarea secretarului general de către preşedintele formaţiunii şi validarea lui prin vot în CEX.

Gabriel Mutu crede că pentru ”cea mai corectă formulă pentru a da forţă acestei funcţii şi bineînţeles să dai putere omului care îndeplineşte această importantă funcţie în partid, el trebuie să fie ales prin cea mai înaltă structură de conducere a partidului, respectiv în Congres”.

Primarul Sectorului 6 ar vrea ca secretarul general al PSD să fie ales la Congres.

”Cred că asta este formula cea mai corectă pentru această funcţie importantă în partid. Totuşi, este a doua funcţie, este cel care practic gestionează tot ceea ce înseamnă partea organizatorică a unui partid politic şi nu cred că este normal ca acel om să fie la simpla revocare în cadrul unui Comitet Executiv Naţional. Nici acolo nu este foarte simplu, pentru că eventual ar trebui să se facă cu două treimi, nu cu o majoritate simplă şi atunci poţi securiza funcţia respectivă, dar cred că cea mai corectă variantă de lucru ar fi ca secretarul general al partidului să fie ales în cadrul Congresului naţional”, a subliniat Mutu.

Întrebat pe cine susţine la Congresul PSD pentru funcţia de preşedinte al partidului, Gabriel Mutu a răspuns: ”Pe Viorica Dăncilă. Noi am avut la nivelul organizaţiei Sector 6 o conferinţă în care am dat şi o rezoluţie în acest sens, prin care susţinem candidatura doamnei Viorica Dăncilă pentru funcţia de preşedinte al PSD”.​​


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz