2019-09-16 11:59

Năstase IRONIZEAZĂ protestatarii din fața Ateneului Român: ”Frigul generează unele dereglări de judecată”

 |  17:55
Năstase IRONIZEAZĂ protestatarii din fața Ateneului Român: ”Frigul generează unele dereglări de judecată”

Fostul premier Adrian Năstase a fost prezent joi seară la ceremonia de la Ateneul Român prin care a fost marcată preluarea de către România a președinției Consiliului Uniunii Europene. În timpul ceremoniilor, în ciuda frigului și a ninsorii, câteva sute de oameni s-au adunat în fața Ateneului la un protest prin care au transmis un mesaj simplu: ”noi vrem în Uniunea Europeană, PSD vrea în Rusia”. Acest mesaj, în limba engleză a fost proiectat joi seară, cu un laser, pe Palatul Regal.

Într-un mesaj publicat vineri pe blogul său, Adrian Năstase a lansat un atac dur la adresa oamenilor din stradă, susținând că ”poate că frigul generează unele dereglări de judecată”. 

Redăm, mai joi, postarea integrală a lui Adrian Năstase: 

Ieri a avut loc, la Ateneul Român, ceremonia oficială de lansare a Președintiei României la Consiliul Uniunii Europene. Au participat, alături de oficialii de la Bruxelles și de cei români, diplomații acreditați la București, oameni de afaceri și jurnaliști.

M-am bucurat că, cel puțin, aparențele au fost salvate prin participarea președintelui Johannis la această manifestare organizată de guvern. Discursurile oficialilor români – corecte, echilibrate. Discursurile președintilor Tusk și Tarjani – scrise cu suflet, emoționante. Discursul lui Juncker (obosit și plictisit) – fad, de cancelarie, fără „touch”.

Am întâlnit multă lume – unii încă își aduc aminte de contribuția guvernului pe care l-am condus la realizarea aderării… M-am întreținut și cu unii dintre oficialii străini. Între alții cu Frans Timmermans, pe care l-am cunoscut bine în urmă cu mai mulți ani.

După discursuri, au fost prezentate două pelicule video. Una dintre ele evocă, emoționant, o Românie pe care îți dorești să o cunoști mai bine. Impresionantă prezentatoarea – o tânără de 10 ani. A urmat un concert care a îmbinat Rapsodia a 1-a de George Enescu și Oda Bucuriei de Beethoven. Interpretate de o Orchestra a Uniunii Europene. În definitiv, simboluri ale României și Uniunii Europene.

Când s-a terminat ceremonia, afară ningea. Cei câteva zeci de protestatari plecaseră de sub podoabele calului lui Carol I. Cred că nimeni nu a înțeles mesajul lor proiectat pe Palatul Regal, „Noi vrem în UE, PSD vrea în Rusia”. Poate că frigul generează unele dereglări de judecată. Din câte știu, SUNTEM în UE. În Rusia nu avem cum să intrăm, chiar dacă am vrea. Formula lui Antonescu a fost conjuncturală. S-ar putea însă ca Dacian Cioloș, care i-a vizitat, să le fi spus că PSD a fost determinant în ceea ce privește aderarea la UE iar cei care vor să intre și chiar intră în Rusia sunt unii membri mai puternici ai UE, cu mari interese economice acolo.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-11



Parerea ta...

NAȚIA MĂ-TII
11 Ian 2019

DE COCOLAR! ÎN LOC SĂ ZACI ÎN PUȘCĂRIE, FACI MIȘTO DE ALȚII, DAR TE-AI UITAT PE TINE CÂND TE-AI FĂCUT CĂ TE ÎMPUȘTI CA SĂ SCAPI DE PEDEAPSĂ ȘI, PENTRU RĂUL FĂCUT RO.SÂMBĂTA ȘI DUMINICA STĂTEAI ACASĂ...PE ȘESTACHE! JAVREME DRACULUI! CA SĂ VI SE FACĂ LOC ȘI SĂ STAȚI CA NIȘTE BAȘTANI, AU ÎNGHESUIT ALȚI AMĂRÂȚI CU CRIMINALI PERICULOȘI, VIOLATORI, ETC....MORȚII-N GÂT!
COTTY
12 Ian 2019

Dar puscaria nu generează unele dereglări de judecată” ? Dar incercarea de suicid? Mai bine taceai.-parnaiasule !
ANONIM
12 Ian 2019

Bombonel, mai tii minte ce privatizare ai vrut tu sa faci la uzina metalurgica din Iasi? Mai tii minte cu cata indarjire voiai tu sa dai pe tava uzina la un,,a nimeni''potlogar din Cehoslovacia, Francisc Priplata?Cand ati vazut ca sindicalistii de la UZINA ieseana nu va dadeau voie sa o luati ce ati facut ?Ati pus niste criminali platiti si l ati ucis pe liderul sindical inginerul VIRGIL SAHLEANU (Javra scarboasa ce esti,)Cand ati vazut ca treaba pute prea tare, l ai scos clandestin pe potlogarul Priplata peste granita De acolo jivina asta a ta Priplata ameninta si ne stramba in toate felurileCred ca n ai uitat Esti cea mai oribila creatura Ai contribuit din plin la ruinarea tarii acesteia Faptul ca ai facut cativa ani de parnaie nu acopera raul facut Dealtfel puscaria a fost o rafuiala de interlopi dintre tine un hot nesimtit si chiorul un alt hot nesimtit Va trebui sa dai socoteala asa cum trebuie pentru jefuirea tarii si tu dar si dihania cealalta chioara
-@IMPUSCATU IN FULAR
12 Ian 2019

GINDIRE DE PUSCARIAS CU GAOAZA SPARTA .
@@IMPUSCATU-N FULAR...
12 Ian 2019

Ei aș! E SPART EL, MAI DEMULT...PRACTICA AȘA-CEVA....EL, MONTA ȘI ALȚII! L-AU FERICIT ĂIA, DACĂ L-AU ”SPART” CUM TREBUIE...
@PURADELUL POPONAR NASTASE
12 Ian 2019

CINE A AVUT IDEEA PROSTEASCA SA INVITE LA CEREMONIE PE CEI DOI PUSCARIASI nASTASE SI sEVERIN ? ASTIA SINT ROMANII CU CARE NE MINDRIN IN EUROPA ?
ANONIM
12 Ian 2019

Cred ca din cauza frigului( doar le.a facut o vizită de curtoazie celor de teapa lui inainte de ATENEU) a venit bubosul de ciolos la sindrofie fara cravată ...
Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE


STARBAG




Saray