2020-04-06 15:29

Năstase şi Antonescu strâng armata anti-Cotroceni. Opt voturi îl despart pe Traian Băsescu de o nouă suspendare

 |  18:30
Năstase şi Antonescu strâng armata anti-Cotroceni. Opt voturi îl despart pe Traian Băsescu de o nouă suspendare

Pesediştii şiliberalii joacă tare şi declară că le lipsesc doar opt voturi pentru răsturnareaCabinetului Boc şi, implicit, a preşedintelui Traian Băsescu. Atacul final vafi dat în toamnă.

Formarea uneimajorităţi parlamentare, care să aibă în centru alianţa PNL-PSD, este intenssusţinută de Adrian Năstase şi de Crin Antonescu. Cei doi lideri au declarat înacest weekend că majoritatea parlamentară care urmează să se formeze va trebuisă deţină controlul asupra Palatului Victoria. Ei au căzut de acord că preşedinteleBăsescu va trebui să fie suspendat dacă se va opune numirii unui premier dincadrul acestei majorităţi. „Trebuie să continuăm efortul de a convingeparlamentarii puterii să îşi abandoneze Guvernul şi să voteze împotriva lui.Mai avem nevoie de 8 voturi. La toamnă trebuie să încercăm să obţinem aceastămajoritate. Cu ea, dăm jos Guvernul, oprim politicile absurde din prezent,preîntâmpinăm noi greşeli şi forţăm organizarea de alegeri”, a dezvăluit, peblogul său, preşedintele Consiliului Naţional al PSD. El a exemplificat şi posibilele capete de acuzare pentru suspendarea preşedintelui. “Nuse respectă majorităţi parlamentare, nu se respectă votul oamenilor, nu serespectă cerinţele sindicatelor, nu se respectă părerea specialiştilor, nu serespectă independenţa şi separaţia puterilor în stat… Nu e respectată presa, nusunt respectaţi cei din societatea civilă (cei care nu vor neapărat funcţii laCotroceni), nu e respectat dreptul la proprietate (al pensionarilor, deexemplu)”, a subliniat Năstase.

Înţepătura liberală

“Sunt pentru suspendarea preşedinteluiBăsescu oricând ea va fi posibilă şi oricând va fi necesară. De exemplu, dacăastăzi am fi în situaţia din octombrie 2009, anume să existe o majoritateexplicită, oficială în Parlament care să vrea să dea un Guvern şi preşedinteles-o ignore şi să-l menţină pe Boc, doborât printr-un act al Parlamentului,moţiune de cenzură, ăsta ar fi un motiv suficient pentru suspendare şi n-aşavea nici un fel de ezitare”, s-a pronunţat liberalul Crin Antonescu. Ideea nueste nouă în PNL, pe 24 mai 2010, cu ocazia aniversării zilei partidului, vicepreşedinteleVarujan Vosganian afirmând că “îi pare rău că nu se discută deloc despresuspendarea preşedintelui pentru că Traian Băsescu nu ar mai găsi nici oînţelegere la un eventual referendum”. Celălalt lider al Opoziţiei, VictorPonta, a încercat să fie mai rezervat în declaraţii. El a declarat că subiectulurmează să fie discutat în cadrul conducerii PSD, dar că partidul pe care îl vaconduce îşi va menţine poziţia de a nu intra la guvernare fără o nouă rundă dealegeri. La rândul său, Mircea Geoană a pledat pentru dărâmarea Guvernului,precizând însă că până la suspendarea lui Traian Băsescu “mai este distanţă”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-03-07Parerea ta...

VLAD
12 Iul 2010

Jos tiranul Basescu impreuna cu pupincuristul Boc !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine