2020-02-16 21:08

„Naşul”, partea a 4-a . Marea familie din lumea politică românească

 |  17:11
„Naşul”, partea a 4-a . Marea familie din lumea politică românească

În rolurileprincipale:Traian Băsescu, Victor Ponta, Vasile Blaga, Adriean Videanu, Călin PopescuTăriceanu

Durata filmului: Începe în decembrie ’89 şi nu se sfârşeşte niciodată

Audienţă: Nerecomandat votanţilor creduli

Politicieniiromâni amestecă de ani buni legăturile politice cu cele familiale. Pentru carelaţiile dintre ei să fie mai trainice, s-au tot năşit unii pe alţii. Uniinaşi şi fini au avut ghinion şi între ei au apărut conflicte. S-au certat, apoi s-au împăcat. Sau au rămas duşmani până înziua de azi. Trădările au ştirbit din onoarea jurământului. Alţii, în schimb,se înţeleg perfect. Exact ca în celebrul film cu Al Pacino, politica româneascăe dominată de douăzeci de ani de lupte între familii politice şi de trădărispectaculoase aduse naşului.

Băsescu, naşul tuturor naşilor

Preşedintele e foarte căutat pentru a fi garantul moralal nunţilor şi botezurilor. Gheorghe Falcă, membru PDL şi primar al Aradului, avrut ca micuţul său să fie năşit de şeful statului. Relaţia de după botezdintre preşedinte şi Falcă poate fi definită în termeni pozitivi. Se înţelegbine, chiar dacă Falcă a făcut ceva vizite pe la DNA. Băsescu nu s-a oprit în afi doar naşul lumii politice. El s-a extins şi către cea mondenă. I-au fostfini ce cununie prezentatoarea tv Melania Medeleanu şi solistul trupei Taxi şii-a devenit recent finuţ de botez prinţul Carol Ferdinand, copilul prinţeseiLia şi al prinţului Paul de România.

Ca naş, preşedintele e foarte popular. Nu la fel staupentru el lucrurile în postura de fin, de unde Băsescu poate treziresentimente. Cel mai bun exemplu în acest sens poate fi BogdanNiculescu-Duvăz, care e acum membru PSD. Din această calitate l-a atacat demulte ori pe Traian Băsescu prin campaniile electorale. Însă, pe vremea cândDuvăz era la PD, cei doi erau atât de apropiaţi, încât Băsescu a ţinut morţişca Duvăz să fie naşul lui la sărbătorirea nunţii de argint.

Copiii lui Ponta, finii serviciilor secrete

Gabiriel Oprea este naşul de botez al fiului lui VictorPonta. Relaţiile politice dintre ei s-au deteriorat atât de tare, încât Opreaspunea la un moment dat că „i-a dus copilul la biserică, dar Ponta nu are nici unDumnezeu”. Ca o coincidenţă, Ponta a divorţat de mama finuţului luiOprea. Ulterior, preşedintele PSD s-a orientat către o căsnicie în propriulpartid, cu europarlamentarul PSD Daciana Sârbu. Probabil dintr-o nevoie deprotecţie, Ponta a ales să-i fie naş al celui de-al doilea copil tot un şefdintr-o instituţie militară. George Maior, directorul SRI, este cel care abotezat copilul Dacianei Sârbu şi al lui Victor Ponta.

Locotenenţii PDL, Videanu şi Negoiţă

AdrieanVideanu şi Liviu Negoiţă sunt naş şi fin din anul 2005. Atunci, Videanu şisoţia sa, Mioriţa, i-au cununat pe actualul primar al sectorului 3 şi peCarmen, iubita sa din facultate. Dovada că nunta a fost de bun augur, mai alespentru Carmen Negoiţă, o face faptul că ea este acum vicepreşedinte al ComisieiValorilor Mobiliare, ca urmare a nominalizării din partea PDL.

Blagaşi finul contrabandist

Vasile Blaga este naşul de cununie al fosteideputate PD Ionela Pop-Bruchental şial lui Coriolan Pop-Bruchental. Se pare că Blaga nu a avut mână bună, întrucâtcăsnicia celor doi s-a destrămat, iar după divorţ, fostul mire a avut deispăşit prin 2006 o condamnare pentru contrabandă şi evaziune fiscală. Speriatprobabil de gândul izolării la închisoare, Coriolan Bruchental a fugit când şi-aauzit sentinţa şi din acest motiv fusese dat în urmărire generală. Pe atunci,Blaga era (ca şi acum, de altfel!) ministrul internelor, iar presa vremii titracă Blaga se afla în situaţia ingrată de a-şi aresta propriul fin.

Finullui Tăriceanu a trădat familia

Pe vremea când Dan Andronic oferea consultanţă pentruPNL, legătura sa cu şeful partidului de atunci, Călin Popescu Tăriceanu, s-astrâns atât de tare, încât cei doi au fost fin, respectiv naş la o nuntăgrandioasă în Monte Carlo. Cununia, despre care ziariştii de la „Cotidianul” auscris că a fost bine protejată de serviciile secrete din vreo trei ţări, nu afost însă suficientă încât să-l păzească pe Andronic să îşi schimbepreferinţele politice. După ce PNL a intrat în Opoziţie, el s-a dus consultantla PDL. Fostul premier mai are un fin celebru în lumea politică. Este vorbadespre Bogdan Olteanu, care i-a sprijinit toate iniţiativele lui Tăriceanu pevremea când era preşedintele Camerei Deputaţilor. Ca o favoare la schimb,Olteanu a fost apoi sprijinit de Tăriceanu să ajungă viceguvernator al BănciiNaţionale.

Mitrea şi DIP nu primesc ordine de la nimeni

Rupturalui Dan Ioan Popescu (DIP) de PSD nu a însemnat totodată şi ruptura de finulsău, Miron Mitrea. Cei doi se înţeleg bine şi acum, ba chiar au activităţicomune. Amândoi au devenit politicieni-bloggeri cu o intensă activitate. O altăpreocupare comună a lor a fost lupta cu Mircea Geoană. E celebră înregistrareadin “Evenimentul zilei” cu Mitrea purtând o convorbire telefonică şi spunând: „Mi-ambăgat colţii în beregata lui Geoană şi nu-i mai dau drumul”. Presa a speculatatunci că interlocutorul lui Mitrea era chiar DIP.

Cununia consilierilor. Garantat Stolojan

Unadintre nunţile foarte mediatizate în mass-media la momentul politic respectiv(2004) a fost cea dintre Raluca Tătărcan şi Valeriu Turcan. Naş le-a fostTheodor Stolojan, candidat la preşedinţie pe atunci. Turcan era la acel momentun PNL-ist apropiat de Tăriceanu, acum el este purtătorul de cuvânt al preşedinteluiRomâniei, semn că nunta i-a priit.

Când intervine o femeie: Vlădescu şi Boureanu

Fărăîndoială, cea mai telenovelistică relaţie naş-fin dintre politicienii românieste cea dintre Sebastian Vlăsescu şi Cristian Boureanu. Au fost colegi departid (PNL) şi parteneri de afaceri. Vlădescu a fost naş la nunta tânăruluiBoureanu. Totul le-a mers bine până când naşul a divorţat de naşă şi s-acăsătorit cu fina. Vlădescu e acum ministru, iar Boureanu s-a căsătorit cu unfotomodel internaţional, Valentina Pelinel. Semn că tot răul e spre bine.

Fenechiu a scăpat teafăr după un atac

Un alt politician care a avut neplăcerea să fie criticatde fin este Relu Fenechiu. Valerian Sălăvăstru, finul lui Fenechiu, scria înfebruarie pe blogul personal că ar trebui schimbată conducerea filialei localea partidului. Sălăvăstru este membru al PNL Iaşi, iar liderul local al partiduluiera chiar Relu Fenechiu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-01-24

Mai multe imagini:
'Naşul”, partea a 4-a . Marea familie din lumea politică românească
zoom
'Naşul”, partea a 4-a . Marea familie din lumea politică românească
zoom
Parerea ta...

ERAS
03 Aug 2010

Cumatriile conduc aceasta tara de 20 de ani. Spuneti nu Cumetrilor, alegeti Partidul Comunist Roman!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine