2019-10-14 11:06

Netanyahu: România îşi va muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim. Preşedintele Ioahnnis recunoaşte ceea ce este evident

 |  10:44
Netanyahu: România îşi va muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim. Preşedintele Ioahnnis recunoaşte ceea ce este evident

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat într-un interviu pentru România TV că este ”sigur” că România îşi va muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim, după ce Statele Unite vor face acest lucru.

"Eu nu mă implic în politica altor state. Noi le solicităm doar să accepte lucrurile aşa cum sunt. Ierusalimul a fost capitala evreilor de acum cel puţin 350 de ani. Cred că preşedintele recunoaşte ceea ce este dificil, ceea ce este evident. Binenţeles că Ierusalimul este capitală şi capitala (ambasada - n.r.) Statelor Unite poate că ar trebui mutată în Ierusalim şi cred că şi celelalte state vor urma acest model. Se va întâmpla cu România, se va întâmpla şi cu alte state. Nu doar că sunt sigur, dar ştiu acest lucru - sunt sigur că România va lua în considerare această situaţie şi o decizie va fi luată, astfel încât ambasada să fie mutată la Ierusalim”, a declarat pentru România TV premierul Israelului, Benjamin Netanyahu.

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat pe 12 octombrie, la Parlament, că analiza MAE privind mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim a fost transmisă premierului Viorica Dăncilă, care, în urma propriei analize, urmează să o distribuie Administraţiei Prezidenţiale.

„A fost transmisă la nivelul prim-ministrului şi urmează, dacă sunt observaţii, să fie distribuit de către Guvern la Preşedinţie şi la preşedinţii celor două Camere. Noi, ca minister, ne-am încheiat analiza”, declara ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, întrebat care este decizia cu privire la o eventuală relocare a ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, pe 28 august, la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române, că poziţia României în privinţa statutului Ierusalim nu s-a schimbat, deşi Guvernul a anunţat în luna mai intenţia de a muta sediul ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

În luna mai, Guvernul a anunţat intenţia de a muta sediul ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, MAE elaborând un memorandum secret în acest sens.

Premierul Viorica Dăncilă se va întâlni, vineri dimineaţă, la Varna, Bulgaria, cu omologul său israelian, Benjamin Netanyahu, ea afirmând că una din temele de discuţie urmează să fie şedinţa comună de guvern, după ce aceasta a fost amânată de două ori.

”A fost amânată această şedinţă (comună de guvern - n.r.), nu din cauza noastră. Am înţeles că au fost probleme în Israel. Vom reprograma această şedinţă. Cred că în cadrul discuţiei pe care o să o am mâine cu domnul Benjamin Netanyahu vom stabili şi şedinţa comună de Guvern”, a declarat joi premierul Viorica Dăncilă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-02Parerea ta...

ANONIM
02 Noi 2018

Iar o va lua in barba acest STERP ce ii este frica ca unii fac afaceri cu evreii.....dar parca ar fi mai bine decat cu naziștii...
ANONIM
02 Noi 2018

Iar o va lua in barba acest STERP ce ii este frica ca unii fac afaceri cu evreii.....dar parca ar fi mai bine decat cu naziștii...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray