2019-11-15 00:14

New York Times vorbeste despre "adevărata bătălie" la alegerile prezidenţiale de duminică

 |  09:31
New York Times vorbeste despre "adevărata bătălie" la alegerile prezidenţiale de duminică

New York Times a notat că adevărata bătălie în alegerile prezidenţiale de duminică este care dintre candidaţi îi poate convinge pe români că nu va slăbi instituţiile democratice şi centraliza puterea în jurul unui singur partid.

De asemenea, aceste alegeri sunt un concurs între doi veterani politici care sunt de acord asupra celor mai multe dintre problemele importante, de la lupta împotriva corupţiei endemice şi până la continuarea unor relaţii foarte strânse cu Uniunea Europeană şi Statele Unite, au precizat Rick Lyman şi Kit Gilletnov pentru cotidianul american într-un material intitulat "Pentru români, alegerile prezidenţiale ţin de o problemă de încredere".

"Nu-mi place să critic un vecin, dar pot să asigur că sunt un social-democrat. Sunt un premier proeuropean şi proamerican, aşa că România va continua această direcţie în viitor ", a declarat premierul de stânga Victor Ponta, în vârstă de 42 de ani.

Contracandidatul său, Klaus Iohannis, în vârstă de 55 de ani, a precizat, la rândul lui: "Orientarea mea este către Vest. Ceea ce se întâmplă în Ungaria acum nu este o democraţie care se îndreaptă în direcţia bună".

În opinia NYT, niciun lider român nu este susceptibil să se compare cu Viktor Orban, cel mai puternic om din Ungaria, cu care România are o relaţie "pusă pe harţă", alimentată de tensiuni cu privire la etnicii maghiari. Totodată, niciun lider politic român nu este susceptibil, ca Orban, să promoveze relaţii mai strânse cu Rusia, care rămâne foarte nepopulară în România, apreciază publicaţia.

Victor Ponta a obţinut cel mai bun scor (40%) dintre cei 14 candidaţi în primul tur al alegerilor prezidenţiale.

"Una dintre bătăliile politice centrale în România, în ultimul deceniu, vizează independenţa procurorilor, capabili să eradicheze corupţia, "scrie NYT citându-l pe Sorin Ioniţă, preşedintele Expert Forum. Peste 1.000 de oficiali, inclusiv fostul premier Adrian Năstase, unul dintre mentorii lui Ponta, au fost condamnaţi pentru corupţie, notează publicaţia.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-11-14Parerea ta...

DA, "MARE" BATALIE!
14 Noi 2014

Cam cum a fost si la "Ilaritatea TV": PONTA dadea ca la sacul de box, iar MALACUL ONANNIS incasa cu stoicism! Cam asa o sa fie si Duminica, la vot!
Doresc sa comentezMAI VECHI...

Cine nu votează, să tacă! Gata, duminică votăm în primul tur al prezidențialelor. Suntem la capătul unei campanii destul de anoste, în care premierul Victor Ponta s-a fofilat cum a putut mai bine, și a reușit, să nu cumva să intre în vreo confruntare directă, televizată, cu adversarii săi. Iohannis, pe de altă parte nu a fructificat prea eficient scandalurile din PSD, dosarele grele care au apărut în ultimul timp și gafele făcute de Ponta. Ceilalți candidați au fost destul de activi, mai ales Udrea și Macovei, rămâne de văzut dacă vor avea și efect eforturile lor
30 Oct 2014 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray