2020-07-09 14:57

Nicolae Robu: Deși mă bucur de simpatie și credibilitate, nu mă declar câștigător înainte de alegeri

 |  14:41
Nicolae Robu: Deși mă bucur de simpatie și credibilitate, nu mă declar câștigător înainte de alegeri

Liderul liberalilor timişeni, Nicolae Robu, a declarat, vineri, că după sărbători vor începe pregătirile pentru alegerile locale din 2020 şi că, cu toate că se bucură de simpatie şi credibilitate mare a electoratului, nu se consideră câştigător înainte de respectivul scrutin.

"Am stabilit că după sărbători vom începe munca obişnuită de pregătire pentru alegeri. Evident, toţi colegii primari vor fi în continuare candidaţii filialei noastre pentru funcţiile de primari respective, dar noi am convenit deja aproape peste tot cine să fie candidaţi la funcţia de primar", a afirmat, într-o conferinţă de presă, Nicolae Robu.

El a adăugat că îşi doreşte ca filiala să aibă mai multe funcţii de primari, vizând inclusiv Primăria municipiului Lugoj, dar şi o majoritate în Consiliul Judeţean.

Totodată, edilul a menţionat că este foarte posibil să se schimbe legea electorală, astfel ca alegerea primarilor să se desfăşoare în două tururi de scrutin, iar alegerea preşedintelui de Consiliu Judeţean să se facă, din nou, de către consilierii judeţeni.

"Alegerea în două tururi pentru primărie, pe mine cred că nici nu mă avantajează, nici nu mă dezavantajează. La alegerile din 2016 am luat peste 53%, dar pentru mine nu este important dacă sunt eu avantajat sau dezavantajat, ci este important să fie cât mai bine pentru comunităţile locale din ţară. Este adevărat că alegerea unui primar cu o majoritate de voturi îi dă mult mai multă legitimitate decât alegerea cu 20%, cum s-a întâmplat în unele locuri. În ceea ce mă priveşte, va fi aşa cum vor vrea cetăţenii Timişoarei", a mai spus liderul liberalilor timişeni.

Răspunzând unei întrebări a presei, Nicolae Robu a explicat că, dacă vor veni spre PNL şi actuali primari social-democraţi, se va analiza fiecare caz, care va trece prin "filtrele" liberale. El nu a exclus, dar nici nu a infirmat o astfel de abordare, urmând ca fiecare posibilă solicitare de acest fel să fie discutată în forul de lucru al primarilor PNL Timiş. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri

Acum 16 ore

PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz