2019-10-15 07:07

Nicolicea: Preşedintele Iohannis a încălcat ultima decizie a CCR

 |  12:22
Nicolicea: Preşedintele Iohannis a încălcat ultima decizie a CCR

Deputatul PSD Eugen Nicolicea a susţinut, miercuri, că preşedintele Klaus Iohannis a încălcat ultima decizie a Curţii Constituţionale prin refuzul de a numi noii miniştri.

"După cum aţi văzut, domnul preşedinte nu este prima dată când încalcă deciziile CCR şi a făcut-o din nou, (...) ultima decizie a CCR în care avea nişte obligaţii. Nu le-a respectat. (...) A încălcat ultima decizie a Curţii cu privire la conflictul juridic de natură constituţională privind remanierea miniştrilor", a afirmat Nicolicea, la Parlament.

El a spus că preşedintele Iohannis a respins propunerile "pentru că a mai refuzat şi altădată şi şi-a permis să încalce în continuare Constituţia".

Întrebat dacă ar trebui sesizată CCR, Nicolicea a precizat că acest lucru "urmează să decidă cei care au dreptul de a face sesizarea".

Social-democratul a declarat că nu a auzit argumentele şefului statului privind respingerea propunerii sale la Ministerul Justiţiei.

Despre propunerile de interimari pentru cele trei portofolii, el a subliniat că premierul Viorica Dăncilă a respectat Constituţia.

Cu privire la o posibilă restructurare a Guvernului, Eugen Nicolicea a arătat că "restructurările nu se fac pentru rezolvarea conflictelor juridice de natură constituţională".

Marţi, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că remanierea guvernamentală propusă de PSD este "un fel de farsă", precizând că nu o acceptă "aşa cum a fost propusă". Premierul Viorica Dăncilă îi propusese pentru Ministerul Justiţiei pe deputatul Eugen Nicolicea, pentru Ministerul Fondurilor Europene - pe deputata Oana Florea, iar pentru Ministerul pentru Românii de Pretutindeni - pe senatorul Tit-Liviu Brăiloiu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-24Parerea ta...

NICâCâCEA
24 Apr 2019

Manânci kkat gunoi analfabet cu scoli facute prin posta. Huuuuuuu....!!!! Jegule.
MARIUS ALDEA
25 Apr 2019

Bãi Nicãcãcea n-ai vrea s-o fuți pe mã-ta?! Cã faultezi lb. românã din toate pozițiile, bãi neam de traistã!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray