2019-05-26 08:17


Nicuşor Dan anunţă obiectivul USR la alegerile parlamentare

 |  07:09
Nicuşor Dan anunţă obiectivul USR la alegerile parlamentare

Nicuşor Dan a declarat miercuri seara, în cadrul unei emisiuni la Realitatea TV, că Uniunea Salvați România (USR) și-a fixat ca țintă pentru alegerile parlamentare din toamnă un scor electoral de 10%.

"10 % este ținta pe care noi ne-am fixat-o pentru alegerile parlamentare. Sunt foarte mulți factori pe care nu-i controlăm, e un factor de notorietate, de fapt, el este principalul, e un factor de resurse pe care vom reuși sau nu să le atragem. Eu cred că în măsura în care oamenii vor ajunge să știe cine suntem și ce vrem mulți dintre ei vor veni către noi. Au văzut toate celelalte partide, câte două, câte trei sau singure, guvernând în modul în care au făcut-o. Și depinde foarte mult, și e un lucru la care ținem foarte mult, modul în care ne vom comporta în București până atunci, cu cele 54 de mandate pe care le avem (la CGMB și Consiliile locale de Sector — n.r.)", a afirmat Nicușor Dan

În ceea ce priveşte o alianță postelectorală, acesta a spus că este "o diferență mare între local și național".

"Guvernul este ales de votul Parlamentului. Noi vrem să votăm un guvern. Adică, noi vrem să fim în situația în care (...) guvernul depinde de voturile noastre (din Parlament — n.r.) pentru a impune niște condiții din toate lucrurile pentru care ne-am luptat până acum, chiar să-l amenințăm, să-l șantajăm pozitiv cu faptul că dacă nu face lucrurile acelea pentru care noi ne batem de atâta timp ne retragem sprijinul. Deci, ăsta este modul în care vrem să acționăm în Parlament", a explicat Nicușor Dan.

"Construim USR în țară. (...) Deja am început cu diaspora, au fost colegele mele în Paris, în Barcelona, în Londra, și, de săptămâna viitoare, mergem în țară. (...) Am intrat în dialog cu toate adevăratele noi forțe politice care au apărut, pentru că știți bine că au fost și foste ramuri ale partidelor vechi care au devenit partide noi, nu cu acelea. Am discutat cu candidați independenți și ne-au scris peste 4.000 de oameni din țară, imediat după ce am anunțat că vrem să trecem de la București la nivel național. (...) Cu oamenii ăștia constituim nucleele a ceea ce vor fi filialele. Sper ca până spre jumătatea lunii septembrie să avem filiale în toate județele. Avem nuclee consistente în vreo 20 de județe", a completat Nicușor Dan.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-07-28

TAGURI: nicusor dan, obiectiv, usr, alegeri, parlamentare
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG