2020-05-25 09:21

Nicușor Dan: Cu un partid asemănător USR, Maia Sandu a reușit să mobilizeze oamenii

 |  23:36
Nicușor Dan: Cu un partid asemănător USR, Maia Sandu a reușit să mobilizeze oamenii

Președintele USR Nicușor Dan a declarat, luni, că rezultatul alegerilor din Republica Moldova îngrijorează, dar este foarte important ca România să încurajeze procesul democratic din această țară, adăugând că o felicită pe Maia Sandu care, cu un partid asemănător USR, a reușit să mobilizeze oamenii.

"Este foarte important ca România să încurajeze procesul democratic din Republica Moldova. România s-a dus cu bani către Republica Moldova, asta este un lucru bun, însă nu s-a dus cu sprijinirea acelor inițiative locale, fie că este presă independentă, fie că este vorba de ONG locale care să lupte pentru democrație în Republica Moldova. Asta este un lucru pe care trebuie să-l facem împreună cu ajutorul financiar pe care este bine să-l continue", a afirmat Nicușor Dan, la Realitatea Tv.

El a spus că o felicită pe Maia Sandu că, în ciuda unor resurse financiare infime, a reușit, cu un partid nou care este asemănător cu USR, să mobilizeze oamenii și să îi facă să iasă să voteze.

"Cu toate că rezultatul nu ne place și ne îngrijorează, vreau să o felicit pe Maia Sandu pentru că este remarcabil ce a reușit să facă. Am fost la Chișinău și am văzut-o acum o lună când strângeam semnături de la românii din afară și resursele lor financiare cu care erau în campanie erau infime. Și în ciuda acestor resurse, au reușit să mobilizeze oamenii și să îi facă să iasă să voteze. E remarcabil că a făcut asta cu un partid nou care este foarte asemănător cu USR", a adăugat liderul USR.

Potrivit lui Nicușor Dan, miza adevărată pentru Republica Moldova sunt alegerile parlamentare.

"Miza adevărată sunt alegerile parlamentare, fie că ele vor fi în 2018, fie că vom avea alegeri anticipate. Acolo este foarte important ca partidele pro-europene să câștige. Faptul că Maia Sandu a reușit să facă 48% în turul II aduce în prim planul politicii din Republica Moldova partidul pe care ea l-a construit și care poate să fie un element important în alegerile parlamentare", a mai apreciat Nicușor Dan.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-11-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine