2020-07-02 19:56

Nicușor Dan dă o mână de AJUTOR Alianței USR-Plus: ”Am găsit SOLUȚIA”

 |  22:46
Nicușor Dan dă o mână de AJUTOR Alianței USR-Plus: ”Am găsit SOLUȚIA”

Nicușor Dan anunță că a găsit soluția care să îi permită să contrasemneze în mod legal protocolul Alianței USR PLUS și precizează că face tot ce ține de el pentru ca o opțiune electorală îmbrățișată de o parte a populației să poată fi prezentă pe buletinele de vot în 26 mai.

Mesajul postat pe Facebook de Nicușor Dan:

„Am gasit, impreuna cu echipa juridica (aceeasi din 2016), solutia care sa imi permita sa contrasemnez in mod legal protocolul Aliantei USR PLUS.

Nu garantez ca, in urma semnaturii mele pe protocol, contestatia Aliantei USR PLUS va fi admisa.

Fac insa tot ce tine de mine, in situatia data, ca o optiune electorala imbratisata de o parte a populatiei, sa poata fi prezenta pe buletinele de vot in 26 mai.”

Anterior, Nicușor Dan a precizat că a plecat din USR prin demisie semnată la 1 iunie 2017 și că a considerat și consideră în continuare că congresul formațiunii din octombrie același an a fost viciat. El subliniază că membrii USR care au contestat congresul, în urmă cu un an și jumătate, sunt oameni maturi care și-au exercitat un drept constituțional și care nu își închipuiau că acest lucru va avea impact acum.

„Am plecat din USR prin demisia semnată la 1 iunie 2017. Din acel moment nu am mai avut vreo responsabilitate în numele USR, cu atât mai puțin responsabilitatea de a opera modificări în Registrul Partidelor în numele USR”, precizează Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

El amintește că, timp de cinci luni, USR a avut un președinte interimar, Elek Levente, astfel că nu înțelege de ce acesta nu figurează ca președinte în Registrul Partidelor Politice, după demisia lui.

„Interpretarea care circulă în spațiul public «congresul din octombrie 2017 a fost contestat de fidelii lui Nicușor Dan» lasă să se înțeleagă că membrii USR care au contestat congresul ar fi dirijați de mine. Pe această chestiune țin să precizez:

a) Am considerat și consider că în octombrie 2017 congresul USR a fost viciat prin anularea alegerilor delegaților Municipiului București la Congres și refacerea alegerilor pe alt sistem de vot. Este singura critică pe care am adus-o USR-ului în doi ani de când am plecat din partid.

b) Membrii USR care au contestat congresul sunt oameni maturi care și-au exercitat un drept constituțional. Înainte de Congres au solicitat o mediere juridică la o casă de avocatură externă, pentru a evita litigiul în instanță, dar au fost refuzați. Au contestat acum un an și jumătate, nu își închipuiau că cererea va avea impact acum. Nu este în niciun caz vina lor că litigiul în instanță a durat un an și jumătate”, încheie Nicușor Dan.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz