2020-07-11 02:48

Nicușor Dan: Firea este obligată să facă public proiectul de 10 milioane de euro pentru parcul Cișmigiu

 |  09:22
Nicușor Dan: Firea este obligată să facă public proiectul de 10 milioane de euro pentru parcul Cișmigiu

Gabriela Firea este obligată, în baza unei decizii a Tribunalului Bucureşti, să facă public proiectul de 10 milioane de euro, de amenajare a Parcului Cişmigiu, informează candidatul la primăria capitalei, Nicuşor Dan, printr-un comunicat.

"Tribunalul Bucureşti o obligă pe Gabriela Firea să facă public proiectul de amenajare a Parcului Cişmigiu, în urma unei acţiuni iniţiate de Asociaţia Salvaţi Bucureştiul. În iulie 2019, Gabriela Firea propunea Consiliului General aprobarea amenajării Parcului Cişmigiu, cu un cost de 10 milioane de euro. Mai mulţi specialişti au scris că proiectul presupune betonarea unor spaţii verzi şi lărgirea unor alei, cu afectarea rădăcinilor copacilor care le mărginesc. Gabriela Firea i-a ameninţat cu judecata pe specialiştii care s-au pronunţat împotriva proiectului, dar nu a făcut public proiectul", se arată în comunicatul transmis de Nicuşor Dan.

El reaminteşte că, în luna august 2019, Asociaţia Salvaţi Bucureştiul a solicitat oficial comunicarea proiectului. Întrucât nu a primit răspuns, a solicitat în instanţă obligarea primarului la comunicarea proiectului.

Conform aceleiaşi surse, prin sentinţa pronunţată în dosarul 28.678/3/2019, Tribunalul Bucureşti a obligat primarul să comunice documentaţia. Hotărârea poate fi atacată cu recurs.

"Constatăm, încă o dată, dispreţul administraţiei Firea pentru respectarea legii şi pentru dreptul de informare al cetăţenilor", menţionează Nicuşor Dan.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz