2020-08-09 13:04

Noii oameni de afaceri ruşi

 |  17:44
Noii oameni de afaceri ruşi

Departe de miliardariiMikhail Prokhorov şi Roman Abramovici, celebri pentru excentricităţile lorlegate de fotbal sau sporturile nautice, un mic grup de oameni de afaceri ruşistau în umbra lui Vladimir Putin, relatează Le Figaro. În ultimele săptămâni,s-au înmulţit operaţiunile comerciale şifinanciare pentru extinderea imperiul lor. Discreţia este egalată de influenţalor considerabilă.

Potrivit cotidianul francez, primul şi cel mai enigmatic dintre cele trei,şeful companiei petroliere Gunvor este pe cale de a deveni acţionarul majoritaral filialei de transport de marfă a RGD, echivalentul rusesc al SNCF. O investiţieexcelentă pentru transportul ţiţeiului. Complet necunoscut în 2000, GhenadiTimtchenko controlează astăzi deja o mare parte a exporturilor de petrol rus.Al doilea - un bancher - se pregăteşte să investească într-o centrală electricăîn Sankt Petersburg şi să construiască porţiuni importante din viitoarea autostradaMoscova - Sankt Petersburg. El va fi alăturat în acest proiect de trupa decătre cel de al treilea, care este deja implicat în construirea conductelorgigantului Gazprom. Energie, finanţe şi construcţii sunt cele trei conducte aleeconomiei ruse. Cu excepţia lui Kovalchouk, originar din Armenia, toţi s-aunăscut în Leningrad, ca Vladimir Putin. Ca atare, ei sunt membri ai clubuluineoficial "St. Petersburg", care este, de asemenea, şi DmitriMedvedev.

Arkadi Rotenberg este director executiv al clubului de judoYavaraNeva, al cărui preşedinte este Vladimir Putin. Fratele său mai mic şipartener, Boris, este vicepreşedinte al Federaţiei Ruse de judo, sportulfavorit al primului-ministru.

Boris Nemtsov, în calitate de şef al InterRAO, companienaţională de electricitate, negociază înprezent o alianţă strategică cu FED. Potrivit mai multor observatori, şi Medvedev încercă să-şi construiască o reţeaproprie de oameni de afaceri, într-o zonă considerată mai "modernă"decât petrolul-telecomunicaţiile. Cele cinci nume importante * Serghei Pugaciov: 1,73 miliarde euro capital pentru preşedintelebancii Mejprombank în vârstă de 47 de ani* Gennady Timtchenko: 1,4 miliarde de euro avere pentruproprietarul Gunvor Group, în vârstă de 58 de ani* Yury Kovalchuk: 685 milioane de euro pentru preşedintelebăncii Rusiei, în vârstă 59 de ani* Arkadi Rotenberg: 504milioane de euro pentru preşedintele NPV Inginerie 59 de ani * Boris Rotenberg: 504 milioane de euro pentrupreşedinte-asociat cu fratele său, al NPVInginerie, în vârstă de 53 de ani


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-10-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz