2020-07-15 15:06

Noul ambasador al SUA la București: Ţelul meu - respectarea statului de drept și lupta contra corupției

 |  13:33
Noul ambasador al SUA la București: Ţelul meu - respectarea statului de drept și lupta contra corupției

Noul ambasador al SUA la București, Hans Klemm, a afirmat, într-un mesaj video postat pe pagina sa de Facebook, că ţelul său este să sprijine respectarea statului de drept și lupta contra corupției. De asemenea, diplomatul a susţinut că este preocupat de consolidarea parteneriatului pentru securitate.

"După mai mult de 30 de ani ca diplomat, sunt profund onorat că președintele Obama m-a ales să reprezint America în România. Interesul față de țara dumneavoastră mi-a fost trezit de profesorul meu din universitate, Matei Călinescu, distinsul și regretatul scriitor și critic literar român. De atunci sunt fermecat de cultura, limba și istoria României. Astăzi avem aceeași viziune: o Europă întreagă, liberă și în pace. Ca ambasador, țelul meu e să consolidez parteneriatul nostru pentru securitate și să sprijin respectarea statului de drept și lupta dumneavoastră contra corupției. Voi lucra să extind comerțul bilateral și investițiile și să întăresc relațiile dintre poporul american și poporul român. Eu și soția mea, Mari, abia așteptăm să vizităm frumoasa dumneavoastră țară și orașele pline de viață și să ne întâlnim în scurt timp", a afirmat în limba română ambasaodrul Hans Klemm.

Diplomatul a sosit, duminică seară, la București, Hans Klemm fiind întâmpinat la Aeroportul Otopeni de însărcinatul cu afaceri al SUA ad-interim, Dean Thompson.

Ambasadorul SUA la Bucureşti va fi primit, în cursul zilei de luni, de ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu şi de președintele Klaus Iohannis.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-10-13

In legatura cu acest articol...

Noul ambasador SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a sosit în România

Senatul SUA a confirmat: Hans Klemm va fi ambasador în România

Hans Klemm, ambasadorul american desemnat la Bucureşti: România, partener strategic al Statelor Unite
Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
21 Sep 2015

WELCOME TO ROMANIA>>>>BRAVO>>>>JOS CORUPTII
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz